Vreţi să fiţi precum Creatorul? Lucrați pentru dăruire!

549.01Întrebare: Dacă dau ceva fără să știu ce și cui dau, și nici societatea, nici alți oameni, nici măcar Creatorul nu știu despre asta, nu este idolatrie această dăruire altruistă?

Răspuns: Nu aș fi atât de sigur de cuvintele pe care Creatorul nu le cunoaște. Până la urmă, vorbim despre faptul că pur și simplu îmi imaginez că pot face o acțiune despre care nimeni, nici măcar Creatorul, nu știe.

Și cum o fac? Pentru ce, de ce? Fara vreo motivatie?

Comentariu: Nu, vreau să fiu ca Creatorul. Și El este un dăruitor absolut. El poate face acțiuni fără nicio legătură cu Sine. Și vreau să fac și eu o astfel de acțiune.

Răspunsul meu: Să spunem că, teoretic, ai făcut-o. Si apoi, ce? S-a schimbat lumea în bine? Care este rezultatul acțiunii tale?

Comentariu: Rezultatul este că m-am apropiat de Creator, cel puțin în teorie. Se spune că El este o calitate a dăruirii, un altruist absolut iar eu vreau să fiu ca El. Deci încerc să fac această acțiune. Și dacă o împlinesc, înseamnă că mă apropii de El.

Răspunsul meu: Așa este. Creatorul este standardul tău. Vrei să fii ca El în calitatea de dăruire, iubire și ajutor dezinteresat. Atunci fă-o.

Întrebare: Și aceasta nu va fi considerată idolatrie?

Răspuns: Nu, pentru că este dăruire. Creatorul este absolutul, lucrând numai pentru dăruire. Dacă vrei să fii ca El, lucrează pentru dăruire.

Nu va fi idolatrie pentru că nu vrei să obții nimic pentru asta. Idolatria este dorința de a primi pentru sine.

KabTV “Stări Spirituale” 4/5/2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: