Yom Kippur – Nu o durere, ci o sărbătoare

562.01Comentariu: Cabaliștii cred că Yom Kippur nu este doliu, nici tristețe, ci un grad spiritual foarte ridicat, ca o sărbătoare.

Răspunsul meu: Desigur, este o sărbătoare; celebrează răscumpărarea. Cercetând problemele mele și cerând propria corectare, îmi pot corecta acțiunile greșite. De exemplu, nu am terminat un anumit lucru, am făcut ceva rău etc.

De ce să plâng? Dimpotrivă, ar trebui să cer și să mă bucur că am ocazia să mă întorc la Creator și să obțin puterea de la El pentru a deveni mai bun.

Întrebare: Marele cabalist al secolului al XX-lea, Baal HaSulam scrie: „Nu există o stare mai fericită în lumea omului decât atunci când se găsește disperat de propriile forțe”. Când o persoană ajunge într-o stare în care a încercat totul și nu mai are decât un singur lucru, să se întoarcă cumva către forța superioară pe care nu o cunoaște, este aceasta considerată o sărbătoare, cea mai înaltă stare?

Răspuns: Aceasta este cea mai bună stare deoarece, datorită acestui fapt se poate întoarce către forța superioară, iar apoi aceasta se conectează cu el și face ceea ce-i cere.

Întrebare: Se dovedește că poți apela la forța superioară doar atunci când există probleme?

Răspuns: Cum te poți orienta către ea când te simți bine? De regulă, oamenii se îndreaptă spre forța superioară atunci când se simt rău. Suntem egoisti; așa am fost creați.

Din KabTV “Stări Spirituale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: