Yom Kippur—Revelarea Egoismului

284.07Întrebare: De Rosh Hashanah, o persoană decide să înceapă o viață nouă și în ciuda faptului că trebuie să se ridice deasupra naturii sale, el dorește totuși să-și testeze toate calitățile în timpul celor zece zile dinainte de Yom Kippur.

Comparându-le cu calitățile Creatorului, el vede că nu poate fi precum Creatorul în niciuna dintre ele și de Yom Kippur decide să facă o restricție asupra lor, care în lumea noastră este exprimată în cinci limitări.

După aceea, după cele cinci zile care simbolizează cele cinci Sefirot, începe sărbătoarea Sukkot. Care este esența acestor sărbători?

Răspuns: Anul Nou (Rosh Hashanah) este precedat de o serie de zile în care oamenii cer iertare. Ei își evaluează acțiunile, ce au făcut bine și ce rău, și în general înțeleg că nu au făcut nimic deosebit de bun.

Acesta este modul în care o persoană își verifică acțiunile și ajunge la concluzia că este obligată să se supună voinței superioare a Creatorului, deoarece „Nu există nimeni altcineva în afară de El”. El acceptă voința superioară ca singura forță conducătoare din lume. Din această stare, începe să se evalueze. El chiar face o analiză foarte serioasă a acțiunilor și faptelor sale, care continuă până de Yom Kippur.

Yom Kippur este starea interioară a unei persoane când își dă seama că în el acționează continuu numai egoismul și că trebuie să se ridice deasupra lui. La urma urmei, principala poruncă a Torei este „să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” și el este foarte departe și chiar opus acesteia. Prin urmare, el cere iertare.

Acesta este principiul Yom Kippur, când o persoană este pregătită să nu mai folosească dorințele sale egoiste. Există doar cinci din ele într-o persoană. Prin urmare, acestea sunt reprezentate în lumea noastră de cinci restricții: interdicția de a mânca, a bea etc.

Din KabTV “Stări Spirituale” 10/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: