Ziua de independența a Israelului

Întrebare: Statul Israel sărbătorește cea de a 68-a zi a independenței, o țara a fost construită în nisipul deșertului și a purtat multe războaie în lupta pentru existență și independență. Ce credeți despre realizările statului Israel într-o perioadă de timp așa scurtă?

Răspuns: Depinde ce înțelegeți prin realizări. Dacă măsurăm realizările din punct de vedere tehnologic și a altor invenții, atunci chiar stă foarte bine.

Am construit o minunată infrastructura agricolă: putem să ne hrănim singuri și exportăm multe produse agricole; nu depindem de ploaie sau de pânză freatica, pentru că desalinizam apa de mare. Am construit străzi și autostrăzi minunate; avem o armată puternică și avem armament avansat.

Dar toate acestea nu ne garantează independența. Ziua independenței unui stat nu se bazează pe puterea să, pe tehnologia să, pe economia sau puterea politică. Astăzi fiecare țara depinde de întreagă lume. Lumea modernă este rotundă, globală, un sat mic chiar am putea spune, și dacă  vrem să fim independenți, nu trebuie să fim independenți față de alții, ci mai bine să fim în relații bune cu toată lumea.

Este posibil să mentii o anumită poziție astăzi și să declari, “Am bombă nucleară și nu depind de nimeni.” Este foarte ușor să izolezi o țara și să o îngenunchezi. Prin urmare, independența unui stat ar trebui să  fie măsurată doar prin bunele relații cu alte state și nu prin puterea să economică, politică sau armată.

Conceptul de independența nu se mai referă la independența individuală. Acest concept se referă acum la independența globală.

Putem spune că suntem o țara individuală dar Statul Israel nu este independent încă.

Întrebare: Și atunci ce sărbătorim?

Răspuns: Sărbătorim  nașterea statului și nimic mai mult.

Întrebare: Dar lumea pe care ne bazăm, este în cele mai multe cazuri împotrivă noastră.

Răspuns: Din păcate depind de noi. Suntem singurul stat din întreagă lume a cărui independența depinde doar de noi înșine, în timp ce celelalte state depind unele de altele și în același timp depind și de noi. Acesta este cel mai uimitor lucru.

Prin urmare, dacă vrem să fim independenți, trebuie să ne unim pentru a putea da un exemplu întregii lumi. În momentul în care umanitatea vedea asta, imediat va învața de la noi cum să se unească iar noi vom deveni Lumina pentru națiuni. În acest caz, nimic nu ne mai poate ameninţa.

Acum, pe de altă parte, le producem națiunilor numai suferințe având în vedere ce auzim din toate părțile. Suntem sursă răului din întreagă lume! Deoarece Israelul este partea centrală a sistemului lumii și orice se întâmplă Israelului influenţează toate celelalte națiuni.

Dacă relațiile dintre noi și alte țări sunt proaste, transmitem aceeași stare lumii și întreagă lume cade într-o stare a divizării, disputelor și dezacordurilor. Dacă nu ne unim, lumea nu se va uni și toate națiunile ne vor învinui pentru problemele lor.

Din moment ce ego-ul este în creștere, națiunile lumii ne vor trata din ce în ce mai rău cu fiecare an ce trece.

Mi-aș dori că națiunea noastră să înceapă să înțeleagă cine suntem și că nu doar independența și prosperitatea noastră depind de unitate noastră, ci și independența și prosperitatea tuturor națiunilor depind de atitudinea lor pozitivă asupra noastră.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed