Ziua de naștere a lui Freud

Comentariu: 160 de ani au trecut de la nașterea lui Sigmund Freud. Mulți mari evrei care au transformat lumea s-au născut în secolul al 19-lea, inclusiv Freud, Marx și Einstein.

Atitudine: a doua jumătate a secolului al 19-lea a fost epoca de aur a Europei, o perioadă plină de înflorire a întregii omeniri! Dar, după revoluția din Rusia, după primul și al doilea război mondial, opoziția naționalista și rezistența au început sa fie  înlocuite de descoperiri științifice și psihologice, în loc de înțelegeri culturale, tehnologia a început să lucreze in folosul războiului, anihilarii, subjugarii, etc.

In cele din urma totul a fost revelat ca un fenomen de înstrăinare completă a omenirii de sinele însuși. Iar astăzi, „culegem aceste fructe.” Ne-am cufundat din nou în stări complexe. În comparație cu secolul al 19-lea,al 21-lea conduce către a pierde cu siguranță totul!

Întrebare: Cum te raportezi la psihologia pe care Sigmund Freud a stabilit-o?

Răspuns: Acestea au fost încercări magnifice de a face anchete cu privire la lumea interioară a unei persoane, cu toate că acestea sunt cu siguranță fragmentate și nu se bazează pe studii  interne precise, deoarece „psihicul”, adică sufletul, nu aparține științei, pe de o parte,pe de altă parte, direcționează toată activitatea umană, toate gândurile, tot ceea ce stă în spatele atitudinii noastre față de noi și  lume. Acesta se află în spatele tuturor gândurilor noastre: cum ne comportăm, modul în care ne raportăm unul la altul, cum primim semnale din exterior, cum  trimitem semnale din interior.

Deci, un salt mare era de așteptat in acest domeniu pentru a da răspunsuri  pe care o persoană trebuie să le știe: Ce îl direcționează, care sunt instinctele sale interne, impulsurile și mutările, și ce fel de relații are el cu părinții, rudele, cu el însuși, și cu Creatorul? Toate acestea creează o bază pentru a înțelege  ce motivează o persoană.

În principiu, o persoană  are nevoie de psihologie foarte mult, mai ales în timpul nostru, când ne aflăm în contact permanent unii cu alții. Dar, psihologia nu poate fi o știință. Nu ne putem baza pe ea; noi nu o putem folosi la întregul sistem.

În cele din urmă nimic nu a venit de la ea, chiar dacă psihologia materialistă ne-a dat mult de lucru. A scos persoana in afara imaginii fragmentate și complexe despre sine, despre Creator, despre religie, despre subconștient și despre inconștient. Ea „a murit”, cu succes, datorita acestui fapt.

Aici înțelepciunea Cabala este esențiala pentru noi, deoarece nu numai că este implicata in studiul sufletului, începând cu sufletul nostru animal, ci și cu cel cu care lucrăm atunci când ne aflăm în această lume. Așa că Freud a făcut mare de lucru și a avut adepți buni.

Comentariu: Aș dori să citesc câteva dintre frazele care m-au impresionat din  Freud și la care ai răspuns. El a scris: „Nu ne alegem unul pe altul din întâmplare. Ne întâlnim numai cei care existam deja în subconștientul nostru. ”

Răspuns: Desigur! Acest lucru se datorează faptului că altfel nu ne văd alții. Noi vedem și reacționam doar la ceea ce a fost deja pregătit în noi încă de la început.

Întrebare: Este modul în care ne alegem un partener?

Răspuns: Da! Toate acestea au fost deja înregistrate încă de la început.

Comentariu: „Sarcina de a face o persoana fericita nu a fost inclusă în programul de creare a lumii.”

Răspuns: A face o persoană fericită în sens egoist, așa cum ne imaginăm noi în această lume, nu, nu în nici un fel! Dimpotrivă, sarcina Creatorului este de a arăta ca o persoană  se găsește într-o lume mizerabilă si să o împingă, astfel încât sa se ridice la nivelul adevăratei fericiri.

Comentariu: „Noi intrăm în lume singuri și o lăsăm singura.”

Răspuns: Acest truism este înțeles de către toți. Cu toate acestea, nu cred că vom intra în lume singuri pentru că suntem în mod natural conectați la acel corp  in care ne-am născut. Dar vom lăsa lumea absolut singura. Deja, la batranete, înainte de moarte, ne simțim complet separați și detașați de alții.

Întrebare: Și dacă o persoană începe să studieze înțelepciunea Cabalei?

Răspuns: Înțelepciunea Cabalei, dimpotrivă, face legătura persoanei cu toată creația, cu toate sufletele: prezent, trecut și viitor, deasupra timpului, dincolo de tot! Este complet diferit, nu in acord cu învățăturile lui Freud.

Comentariu: „Nu te opri la căutarea pentru putere și securitate in exterior. ci căutați-le în interiorul vostru. Au fost mereu acolo. ”

Răspuns: Nu există nici o putere în om, el are doar o forță egoista minuscula prin al cărei ajutor înțelege că el este complet lipsit de putere și poate primi forța corectă numai de la Creator.

El primește atât forța egoista, întunecata, inflexibila cât și forța altruistă luminoasa mareata, de la Creator. Și, cu ajutorul lor, ca două picioare, el urca pe scara, el se ridică până la o stare de fericire absolută în care aceste două forțe opuse se conectează împreună și creează sufletul.

Comentariu: „Masele nu au cunoscut o sete de adevăr. Ei au nevoie de iluzii, fără de care nu pot trăi. ”

Răspuns: Acest lucru este corect. Dar, aceste iluzii trebuie să fie înlocuite cu descoperirea adevărului. Cu toate acestea, adevărul nu va fi descoperit de către mase, ci de lideri spirituali, o aristocrație spirituală care se găsește deasupra lor. Masele se vor agăța pur și simplu de ei și vor fi hrăniți de ei pentru a atinge adevărurile spirituale,  în mod pasiv,  ca un cap și un corp al unei creaturi spirituale. Acesta este modul în care Iudeea era înainte de distrugerea Beit HaMikdash (Templu) și acum revine la acest lucru.

Comentariu: Tu cu siguranță vei fi de acord in a spune că, „Orice persoană are dorințe pe care el nu le spune altora, precum și dorințe pe care el însuși nu le admite .”

Răspuns: S-ar putea, dar nu  un cabalist. Un cabalist se ridica mai sus de invidie, mai presus de insulte, și mai ales mai presus de rușine. În momentul în care începe să înțeleagă că totul în el a fost creat de către Creator și el însuși se vede ca o marionetă goală pe care Creatorul o conduce, el nu se mai asociază nici cu instinctele, nici cu gândurile, nici cu mișcările, si nici chiar cu cele mai josnice acte.

Așa că, dacă el lucrează în el însuși,  poate spune în mod clar că totul în el vine de la Creator, și, chiar și comportamentul său corect astăzi, de asemenea, vine de la El. Așa că nu avem nimic personal în noi, nimic!

În cazul în care o persoană  nu este un cabalist, el are cu siguranță întotdeauna ceva de ascuns; el nu poate scăpa de sentimentul de rușine, de auto-critica, și așa mai departe. Dar, dacă el atribuie totul Creatorului, atunci, în acel punct în care el se unește cu El, el devine ca un fetus în pântecele mamei sale și nu este conștient de ceea ce trebuie să  ascundă, daca totul in jur este creatie.

Comentariu: Rezultă că, dacă totul vine de la Creator, poate să  justifice totul în acest fel.

Răspuns: În primul rând, este necesar să se atingă o legătură directă cu Creatorul, iar apoi plecând de aici este posibil sa fie justificata situația.

Comentariu: „Este tipic pentru o persoană să aprecieze și sa dorească  ce  nu poate atinge, mai presus de orice.”

Răspuns: Desigur, pentru că în cadrul lumii noastre, nu putem realiza tot ceea ce ne dorim; Eu nu sunt un pictor, autor,  dramaturg,  mare om de știință, miliardar. În general, eu nu sunt cutare sau cutare  lucru. Deci, în această lume există foarte multe limitări in realizarea mea „de sine.”

Dar, cineva căruia i se dă posibilitatea de a ieși în lumea superioară, în lumea înțelepciunii Cabala, poate atinge lumea infinita în care el va începe să primească toate marile dorințe care există în creație pentru a le îndeplini. Așa că înțelepciunea Cabalei este numită înțelepciunea împlinirii.

Comentariu: „Persoana care nu refuză niciodată nimic;  înlocuiește pur și simplu o plăcere cu altă plăcere. ”

Răspuns: Acest lucru este complet corect. Același lucru există în înțelepciunea Cabalei. Facem schimb de plăceri mici, temporare, lipsite de sens ale lumii noastre pentru o plăcere eterna, infinita, absoluta, și completă a lumii superioare.

Comentariu: „Înainte de a te fi diagnosticat cu depresie si stima de sine scăzuta, asigurați-vă că nu sunteți înconjurați de idioți.”

Răspuns: O persoană se evaluează întotdeauna în relație cu alții. Dar acest lucru nu este de ajuns. Astăzi  existam într-o  lume în care începe să se simtă o mare depresie, chiar și fără să fie văzuta in alții. O persoană care nu mai este măsurată în raport cu cei din jurul lui, ci în raport cu nivelul următor, la care trebuie să urce. Deci, nu este suficient pentru o persoană să se egalizeze cu cei din jurul lui. Ce contează pentru el daca alții suferă sau nu? Si eu?!

În acest caz, „sinele” meu părăsește societatea generală în care se cere realizare personala și unica. Aici nu mă mai ajuta să mă uit la acei „idioți” din jurul meu.

Sunt deprimat, nu din cauza lor, ci pentru că în mine apare o adevărată dorință de a urca la nivelul următor, să nu mă compar cu cei din jurul meu, ci cu Creatorul, cu cel mai înalt nivel, pentru a atinge adevăratul sens al existenței și să realizez nivelul  eternității,a infinitului, a plinătății! Această dorință este latentă în noi. Astfel încât lumea este cufundata astăzi într-o astfel de depresie. Așa că sfatul lui Freud nu mai funcționează.

Din KabTV  „Noutăți cu Michael Laitman” 5/8/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed