Ziua în care a plecat ARI

Intrebare: Nu cu mult timp in urma a fost data in care a plecat ARI. De ce tinem minte in mod special zilele in care pleaca un mare cabalist?

Raspuns: De fapt este o sarbatoare pentru noi. Pentru ca un gigant precum ARI a plecat din lumea noastra, a urcat nivelele de atingere si in felul acesta este capabil sa influenteze pozitiv mai mult si mai mult pe noi si lumea noastra si tot ceea ce este conectat cu el.

In mod clar asta vorbeste despre sufletul lui si nu despre corp. Corpul este “o bestie” pe care o ingropam, iar asta fiind totul. Nimic nu se intampla cu corpul, nimic.

ARI este un suflet gigant, care a fost imbracat de un corp din lumea noastra. In felul acesta, un tanar barbat de 37 de ani, pe care il strigam ARI, a inceput sa reveleze intelepciunea Cabalei catre studentii sai. Pentru un an si jumatate el a revelat intreaga metoda, intregul sistem al Intelepciunii Cabalei, lucru pe care nimeni inaintea lui nu a reusit sa il faca.

ARI a stiut mai mult decat toti ceilalti si a stiut cum sa transmita si sa formuleze asa cum nimeni dintre inaintasi lui nu au stiut. Pentru asta ii suntem datori, pentru ca a lasat baza metodei de corectie a unei persoane si a lumii si pe care trebuie sa o implementam. Prin asta atingem inaltul, eternul si nivelul complet al dezvoltarii noastre. Prin urmare ii suntem lui recunoscatori.

A lasat un singur student in urma lui, Chaim Vital, care a notat tot ceea ce a auzit din gura profesorului sau cu precizie absoluta si unde a avut dubii despre transmiterea precisa a cuvintelor lui ARI, a lasat comentarii. Invatam aceste scrieri, precum au facut toti cabalistii din lume de cinci generatii. In mod special datorita acestor notari suntem capabili sa avansam intr-un mod bun catre corectia noastra, a naturii si a intregii lumi.

Fara aceste notari si scrieri, am avansa precum niste “fiare” mici si ticaloase, care nu stiu nici macar pentru ce traiesc, care este natura lor, care este dezvoltarea lor si pentru ce le sunt date suferintele.

Intrucat metoda care a fost revelata de ARI ne ajuta sa intelegem catre ce trebuie sa ne dezvoltam, care ne este scopul, care sunt etapele prin care trebuie sa trecem in dezvoltarea noastra si cum trebuie sa trecem prin toate aceste etape. Pentru dezvoltarea noastra in maniera buna, sub influentea fortei bune in locul celei rele, suntem obligati sa ii multumim lui.

Comentariu: Se spune ca ARI a fost un punct de cotitura in istoria umanitatii.

The ARI discovered the wisdom of Kabbalah in our world, and today, someone who truly wants to correct himself and attain the goal of creation, to discover the upper world in addition to this world, can use this method. Our Bnei Baruch Kabbalah Education Center accepts everyone who is interested, in all languages, and is ready to help anyone who specifically wants to study the writings of the ARI.

Raspuns: Umanitatea a descoperit metoda corectarii din lumea noastra prin el, intelegand ce si cum este facut totul in lume. Au fost cabalisti mari inaintea lui, exemple fiind Avraam, Moise, Rabbi Shimon bar Yochai si altii. Dar ARI a fost cel care ne-a deslusit metoda si ne-a revelat-o si noua.

Asdar, doar ARI este un mare profesor pentru noi si ii datoram si ne bazam pe el: el ne-a deschis ochii. Deja Baal HaSulam si Rabash au venit dupa el, un tata si un fiu care au descris metoda lui ARI intr-un mod practic, ca sa o folosim in perioada noastra si sa atingem rezultate vizibile adevarate.

ARI a revelat Intelepciunea Cabalei in lumea noastra si astazi cineva care doreste sa se corecteze si sa atinga scopul creatiei, sa descopere lumea superioara in completarea lumii noastre, poate folosi aceasta metoda. Centrul nostru de Educare Cabala Bnei Baruch accepta pe oricine este interesat, oferind suport in toate limbile si este gata sa ajute pe toata lumea care doresre sa studieze scrierile lui ARI.

Din emisiunea Stiri cu Michael Laitman din 10.08.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: