Drumul lung către templu, partea a noua

Ziua Intristarii se va transforma in zi de bucurie

In unele momente ale istoriei lor, poporul evreu a dezvăluit sistemul de inaltare, dar după distrugerea a două temple ei au pierdut această cunoaștere. Primul templu a fost distrus cateva secole BC; al doilea Templu a fost distrus la începutul erei noastre.

În prezent, în secolul 21, ar trebui să  construim noi legături între noi. Acest proces este numit „Construirea celui de-al Treilea Templu.”
Astfel, cele mai grave perioade de manifestare ale răului și egoismului se vor transforma în momentele cele mai binevoitoare. 9 Av, cea mai rea zi a anului, va deveni cea mai buna și cea mai minunata zi.

Răul care se dezvăluie în această zi, în acord cu radacina sa spirituală internă poate  fi transformat în bunăvoință, schimband astfel un mare minus într- un plus imens. Procedând astfel, vom declansa schimbari in sistemul de guvernare  în întreaga lume.

Aceasta explică de ce pe data de 9 Av anumite tradiții de doliu trebuie respectate, pentru a comemora ceea ce s-a întâmplat cu evreii în această zi. Pe de altă parte, trebuie să ne referim la această zi ca adulti conștienti.

Acesta este într-adevăr  un moment special. Mult timp în urmă, atunci când poporul lui Israel  rătăcea prin desert, la 9 Av copiii lui Israel săpau morminte și rămaneau  în ele. În cazul în care au murit în această zi, ei erau deja în mormânt, în cazul în care au supraviețuit, au părăsit mormântul.

Și totuși, această zi poate fi transformată în cea mai benefica zi. Această perioadă de timp a fost considerata foarte negativa prin influența ordinii superioare. Acesta este momentul în care transformarea răul în bine este posibilă.
Acest lucru explică de ce nu ar trebui nimeni să plângă pe data de 9 Av. Vom continua cu doliul, dar nu   pentru a face posibila transformarea unei zile „întunecate”  într-o zi „binecuvântata” . În cele din urmă, răul se va transforma în bine; ziua de doliu se va transforma într-o zi de mare bucurie și intr-o festivitate a iubirii.

Întrebare: De ce se întâmplă atât de multe evenimente tragice in istoria poporului evreu pe data de 9 Av?

Răspuns: evenimente bune și rele sunt rezultatul programului de guvernare, superioară care a fost recunoscut de către primul om, Adam, urmat de Avraaam, Moise, și de alti cabaliști. Tot ce se s-a întâmplat vreodată s-a întâmplat cu scopul de a ne aduce la unitate și la o conexiune mai puternică cu restul lumii.

Înainte de orice altceva, unitatea trebuie să fie atinsa de poporului lui Israel. Este responsabilitatea noastră directă. Alte națiuni urăsc  evreii pentru că ele simt subconstient că evreii au cunoștințe despre programul unității mondiale și țin toate fraiele în mâinile lor.

Evreii sunt în măsură să se conecteze cu sistemul intern echilibrand restul lumii‚ folosind puterea  bunăvoinței, daruirii, iubirii și unitatii . Aceasta este  misiunea poporului lui Israel. Nu este un accident faptul că antisemitismul nu dispare de pe fața pământului ci e in continuă creștere. Numai poporul evreu poate aduce restul lumii la corecție.

Națiunile lumii sunt incapabile sa faca acest lucru pe cont propriu. Nu e „vina” lor, deoarece ei nu au libertatea de a alege, nici nu pot discerne intre calea cea buna si calea cea rea. E inutil să așteptăm ca ei să se schimbe. Putem doar sa ne obligam sa ajungem la unitatea pe care strămoșul nostru Avraam a vrut ca noi să o atingem.
Înțelepciunea Cabalei explică cum să atingem asta. Acesta este motivul pentru care am creat organizația noastră. Grupul nostru creste, se întărește, și acționează pe tot globul. Tot ceea ce facem este menit pentru a evita o perioadă teribilă care nu ar trebui să se întâmple din nou;cat mai repede,vremurile rele trebuie să fie transformate în vremuri binevoitoare și fericite.
Va urma…

Din KabTV „O Viață ouă” 7/5/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed