Ziua Judecății va purifica totul?

626Comentariu: Yom Kippur este ziua ispăşirii, ziua judecății, ziua iertării. Are multe nume. Este cea mai importantă zi și o sărbătoresc chiar şi evreii seculari din Israel. În această zi, autostrăzile sunt goale, iar copiii merg în tăcere cu bicicleta. Totul se oprește.

Oamenii analizează anul pe care l-au trăit, verifică și se gândesc bine. Se spune chiar că există o astfel de regulă de sus, încât trebuie să verifici pentru că altfel ești blocat pentru anul următor.

Răspunsul meu: Da. Smerește-te și verifică-ți toate acțiunile din ultimul an.

Întrebare: Ce înseamnă să-ți verifici toate faptele din ultimul an?

Răspuns: Cât de bun și de amabil ai fost cu ceilalți. Pentru că dacă ai probleme cu ceilalți, atunci nicio judecată nu te va răscumpăra. Așa se spune! Trebuie să ceri tuturor iertare și să verifici toate acțiunile tale față de conexiunea cu ceilalți.

Întrebare: Omul ar trebui să perceapă asta chiar așa?

Răspuns: Da, exact aşa! Așa este scris și așa o iau.

Comentariu: Adică, dacă am urât pe cineva sau m-am repezit la cineva, i-am făcut niște lucruri urâte cuiva…

Răspunsul meu: Las să treacă.

Întrebare: „Îi dau drumul” în sensul că într-un fel le cer scuze?

Răspuns: Există unii oameni către care nu pot să mă întorc și să le cer iertare. O fac în interiorul meu. Aparent, îmi cer scuze față de ei, deși știu că nu pot să-i abordez, nu îi pot aborda în niciun fel, dar îmi cer iertare.

Întrebare: Adică înseamnă că se cere de sus?

Răspuns: Nu doar de sus. Aceasta este o acțiune psihologică foarte serioasă care ajută o persoană să-și evalueze atitudinea față de lume, față de viață și față de oameni.

Întrebare: Oferă unei persoane un fel de purificare?

Răspuns: Desigur. Știu că trebuie să-mi cer iertare acum și să ies din această stare în așa fel încât toată lumea să mă ierte.

Întrebare: Și dacă chiar nu vreau să iert? Dacă știu că e un ticălos?

Răspuns:: Nu contează.

Întrebare: Deci chiar și celui care m-a jignit, îi cer scuze și lui?

Răspuns: Da, chiar dacă este un ticălos așa cum spui, tot trebuie să-ți ceri iertare de parcă ai fi de vină pentru toate acestea. Și de unde știi? Poate asa este.

Comentariu: Vorbiţi acum în așa fel de parcă ar fi o sărbătoare mondială. Nu adăugați aici cuvântul „evrei” sau „Israel”, ca și cum s-ar aplica pentru fiecare persoană.

Răspunsul meu: În general, toată lumea ar trebui să facă asta. Acest lucru este indicat pentru poporul evreu, dar cred că toată lumea ar trebui să aibă o zi de ispășire.

Nu neapărat în același timp. În zile diferite sau momente diferite ale anului, dar fiecare națiune și fiecare persoană ar trebui să trăiască asta ca și cum ar fi cu adevărat în fața instanței și este obligat să ceară iertare de la toată lumea!

Întrebare: În această zi sunt judecat pentru caracterul meu?

Răspuns: Da!

Întrebare: Cum ar trebui să fiu?

Răspuns: Trebuie să fiu ca Creatorul.

Ar trebui să mă străduiesc să nu fac rău nimănui și să nu țin răul împotriva nimănui și trebuie să fiu gata să fac bine la orice oră din zi și din noapte. Cel mai important lucru este să ajungi să-l iubești pe Creator prin iubire pentru oameni.

Întrebare: Deci, într-un fel sau altul, punctul final este iubirea pentru Creator? De la iubirea de creaturi la iubirea de Creator? Aceasta este formula cea mai importantă?

Răspuns: Da.

Întrebare: Dar dacă o persoană nu simte Creatorul și nu crede în El?

Răspuns: Nu contează deloc. Toți oamenii, de la vârsta maturității încoace, cei care sunt considerați adulți (femeile la 12 ani și bărbați la 13 ani), sunt obligați într-un fel să se sfințească. Sfințirea provine din cuvântul „lumină” și cuvântul „sfințenie”.

Comentariu: Există rugăciuni în ziua judecății. Ce este mai eficient: o rugăciune care este scrisă sau o rugăciune care este în inimă atunci când o persoană stă, gândește și se roagă?

Răspunsul meu: Fără îndoială, cea care este în inimă. Ce au scris înțelepții, au scris ei. Dar felul în care gândesc și ceea ce aș scrie, așa cum se spune „Scrie pe inima ta”, este mult mai puternic.

Întrebare: Ce v-aţi dori acum, în această zi a judecății, față de această lume complicată a noastră?

Răspuns: Aș dori lumii pacea.

Începând cu o persoană în sine, cu prietenii, cu rudele și terminând cu absolut toată lumea, cea mai îndepărtată, până la ultima persoană din lume, astfel încât întregul glob să fie acoperit de iertare și să nu lăsăm niciodată egoismul nostru să conducă. peste noi din nou. Atunci totul va fi bine!

Întrebare: Deci trebuie să ajung la concluzia că egoismul ne domină?

Răspuns: Da, desigur. Întregul Yom Kippur constă în judecarea egoismului.

Întrebare: Deci identific inamicul în această zi?

Răspuns: Fără îndoială.

Întrebare: Nu este vecinul, ci eu. Și atunci cererea mea este să scap de el?

Răspuns: Eliberează-mă de această înclinație rea din mine.

Întrebare: Și acesta se numește Yom Kippur cel mai bine petrecut?

Răspuns: Da. Când stau, mă gândesc la toate și decid că nu vreau să le mai folosesc și îi cer Creatorului să mă elibereze de egoism.

Din KabTV “Ştiri cu Michael Laitman” 9/29/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed