Ziua Memorială a Învăţătorului

961.2Plecarea din această lume a unui mare înțelept, profesor și mentor spiritual este o zi specială. La urma urmei, el se ridică cu un grad mai sus și ne arată că ar trebui să-l urmăm.

Vedem că fiecare dintre marii cabaliști a făcut un pas înainte în felul său special și a adus știința Cabala, revelarea Creatorului, metodologia, înțelegerea, simțirea, contopirea cu Creatorul și unitatea mai aproape de oameni.

Cred că Rabash a făcut ultimul pas, în urma tuturor. El stă pe umerii tuturor cabaliştilor care au trăit înaintea lui, de la Rabbi Akiva încoace, până la Ari, Ramhal şi Baal Shem Tov. Rabash a rezumat tot ceea ce au descoperit ei pentru umanitate și ne-a oferit această metodologie într-o formă gata, sortată, pe care o putem folosi și implementa.

Trebuie să păstrăm instrucțiunile pentru munca spirituală pe care le-a lăsat, așa cum se spune în articolele sale. Rabash nu a vrut să depășească munca interioară a omului în explicațiile sale. El nu se angajează în clarificări filozofice sau istorice și nu discută despre dezvoltarea generală a omenirii. Era foarte precaut să se prezinte ca un mare cabalist, precum Baal HaSulam, Ari și Ramhal, și a încercat cu modestie să păstreze o atitudine reţinută. Și așa a mers de-a lungul vieții lui.

Încă mai trebuie să dezvăluim esența contribuției sale și adevărata sa înălțime și să vedem cine a fost cu adevărat profesorul nostru.

Din Lecţia zilnică de Cabala 9/30/22, “Ziua memorial a lui Rabash (Yahrzeit)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: