Zona Luminii

Intrebare: Pentru ce ar trebui sa rugam Creatorului?
Raspuns: Trebuie sa existe o singura cerere: pentru Lumina care Reformeaza, forta. Nu ma pot schimba singur. Intreaga omenire incearca cu disperare sa o faca. Devine clar ca la sfarsit, suntem doar mai confuzi in chiar sistemul pe care noi l-am construit.

Este adevarat ca trebuie sa atingem deznadejdea in munca noastra. Baal HaSulam scrie ca nu exista moment mai fericit in viata cuiva decat acela in care este complet dezamagit de puterea sa. Si atunci, cand vede ca nu are alta sansa, se intoarce inspre Creator, iar Creatorul ii raspunde, pentru ca cererea sa este completa.

Lumina nu functioneaza inainte ca dorinta sa existe. Sunt 125 de grade pe calea catre ea. Daca ma ridic la primul grad, daca imi lipseste Lumina chiar in cea mai mica masura, atunci Lumina ma influenteaza. Atunci intru in zona Luminii.In al cincilea grad nevoia mea creste, si Lumina lucreaza in consecinta pentru ca vin mai aproape de ea. Asa  sunt legile in zona Luminii.

Pana acum existam la nivelul acestei lumi, ne lipseste cererea. Cu cat mai repede apare aceasta cerere, Lumina va incepe imediat sa lucreze, intrucat dorinta este creata si mentinuta. Dorinta nu poate face niciodata  nimic singura.

In acest caz, cum poate o dorinta sa aiba o nevoie (Hissaron) pentru Lumina? Exista o scanteie de Lumina in dorinta, care a ramas acolo dupa spargerea sufletelor, te trezeste, si te atrage catre Lumina chiar daca dorinta te trage in jos.

Nu se asteapta nimic de la o persoana inainte ca scanteia sa se manifeste, el este  dezvoltat in mod egoist. Dar odata ce scanteia s-a aprins, Lumina nu mai lucreaza si iti da posibilitatea sa o ceri. In acest stadiu esti adus intr-un loc unde poti sa-ti amplifici scanteia, pana cand incepi sa simti influenta Luminii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed