Zori zilei în adâncimea dorinţei

Întrebare: De ce revelez ura împotriva prietenilor în mine însumi? Pentru a nu mai primi plăcere în mod personal, individual, de la Creator?

Răspuns: Ceea ce simţi faţă de prieteni nu este atât ură cât respingere sau antagonism, din diferite motive. În mod sigur îl respingi, în aceaşi măsură, îl urăşti şi refuzi să îl accepţi pe Creator. Şi asta îţi acordă o oportunitate pentru corecţie. De fapt, tu descoperi un loc pentru muncă, propria ta zonă de construcţie. Este singura modalitate în care avansăm; nu avem altă zonă de muncă.

Asta este ceea ce diferenţiază ştiinţa Cabala de alte metode. Cineva ar crede că este vorba de lucruri elevate, sfere celeste, când de fapt nu este nimic altceva în Cabala decât munca în grup cu prietenii, o foarte simplă şi reală muncă.

Umanitatea ca întreg se apropie, de asemenea, de această nevoie. Toate naţiunile vor trebuie să devină un grup, altfel nu vor avea dreptul de a exista. Lumina superioară ne afectează în mod constant şi ne conduce către acest punct, iar astăzi ea iluminează dorinţă în aşa măsură încât trebuie să înţelegem: Nu vom supravieţui fără unitate. De acum încolo, viaţa nostră nu mai depinde de economie şi de piaţă, ca în ultimii 50 de ani. Depindem din ce în ce mai mult de interconexiunile umane; trebuie să ne unim sufletele.

În acest fel, Lumina afectează vasele, penetrându-le din ce în ce mai adânc şi iluminând această nevoie. Dacă vrem sau nu asta, este irelevant. Motorul generatorului prinde viteză, iluminatorul amplifică strălucirea proiectoarelor, iar arşiţa lor pătrunde în adâncimile dorinţelor noastre.

Din partea a cincea a Lecţiei zilnice de Cabala 7/10/2011, “Matan Torah (Dăruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed