Astazi ne-am adunat aici cu totii

Israel este un grad inalt. Orice persoana care s-a separat pe sine de interesele materiale si este pe directia adeziunii cu Creatorul, cu forta daruirii conform legii echivalentei formei, si dedica orice moment pentru asta, este numit Yashar-EL (direct la Creator),Israel.

Unul din stadiile acestui drum este sa faci un pact, cand o persoana  integreaza in sine pe altii,  altii care, de asemenea, se numescIsrael. Candva ei au fost uniti, dar dorinta de a se delecta pe sine, inclinatia rea, a patruns intre ei si i-a separat. Iar acum, in ciuda faptului ca ei au revelat asta, ei lucreaza la aceasta conexiune tot timpul pentru a o dobandi si pentru a furniza Creatorului vasele pentru receptia placerii.

Scopul creatiei este de a incanta fiintele create. Asta e actiunea din partea Creatorului, asa ca de ce a fost data ca  o sarcina a creatiei? Deoarece creatia trebuie sa se aduca ea insasi la o asemenea stare de a-I da Creatorului oportunitatea de a darui placearea. Munca noastra este de a descoperi acest vas de primire a placerii. Iar placearea este de a-I da Creatorului oportunitatea de a darui.

Dupa cum este spus despre miracolul petrecut la Muntele Sinai: “Astazi ne-am adunat cu totii aici,”adica, de azi inainte primim abilitatea de a ne conecta si de a fi merituosi sa ne invesmantam in forta superioara. Iar acum suntem numiti oameni alesi; acest vas general este numit poporul luiIsrael. Iar El care umple acest vas conform legii echivalentei formei va fi numit Creatorul nostru.

De aceea exista o conditie:”Astazi, ne-am adunat cu totii aici,”adica ne-am strans cu totii ca sa devenim ca unul – un vas comun in vederea realizarii scopului creatiei, sa beneficieze fiinta creata.

Este spus:  Si oamenii au stat la poalele muntelui,” adica au imprastiat toate dubiile, ( Har– munte, Irurim– dubii) ca sa atinga unitatea. Trebuie sa aveam grija de conexiunea noastra comuna astfel incat nici unul de-al nostru sa uite de ea.

Adevarata garantie reciproca e necesara pentru asta. Asta e ceea ce ne lipseste, si tot asta e motivul pentru care nu am reusit deocamdata in construirea vasului comun. Din cauza lipsei reciproce de participare, ingrijorarea ca fiecare prieten e preocupat de conectarea tuturor intr-unul, astfel incat, noi “ne-am adunat TOTI aici!”

Din Pregatirea pentru Lectia Zilnica 3.12.2012

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: