Cand toti se unesc in egalitate, viata eterna se reveleaza

Din articolul lui Baal HaSulam, Introducere la cartea, Panim Meirot uMasbirot : Acum puteti intelege cuvintele lor (Sanhedrin 98a): Fiul lui David apare fie intr-o generatie in totalitate vrednica, fie, in totalitate nevrednica….

Intr-adevar, ar trebui sa intelegem bine ca aceasta chestiune a rascumpararii si a venirii lui Mesia pe care o asteptam va avea loc in curand, in zilele noastre, Amin, este implinirea superioara a atingerii si cunoasterii, dupa cum este scris: si va invata fiecare om pe aproapele sau, spunand : Cunoaste pe Domnul; pentru ca toti ma vor cunoaste pe Mine, de la cel mai mare pana la ultimul dintre ei.

Cand copiii lui Israel,devin completati prin totala cunoastere, fantanile inteligentei si cunoasterii vor curge dincolo de hotarele Israel si vor uda toate natiunile lumii, asa cum este scris (Isaiah 11), caci pamantul va fi plin de cunoastrea Domnului, si este scris, si vor veni la Domnul si la Bunatatea sa.

Fiecare persoana trebuie sa atinga acest grad numit Mesia. Acest grad poate fi atins doar prin diseminarea cunoasterii Creatorului, adica raspandirea Cabalei in lume si catre natiuni. Asta nu are nicio legatura cu puterea natiunii Israrel, ci cu circularea ideii de corectare a naturii umane, idee care va fi inteleasa de umanitate si ii va captura inima.

Acest lucru ne este mentionat in referirea la regele Mesia, regatul lui Isra-El: intentia de a atinge Creatorul prin echivalenta formei, in care toti se unesc ca egali in daruire reciproca, reveland astfel Forta Superioara si viata eterna. Aceasta munca ar trebui facuta de catre fiecare persoana.

Totusi, exista o responsabilitate aditionala de completare a acesteia, pentru grupul de oameni care au primit aceasta metoda de corectare in Anticul Babilon. Acest gup numit poporul lui Israel a trecut deja prin corectare in trecut, apoi a cazut in starea celorlalti babilonieni, s-au amestecat cu ei, si acum trebuie sa fie supusi, cei dintai, corectarii, pentru ca acest grup contine inregistrarile starii sale trecute, corectate.

Raspandirea in lume a metodei corectarii este numita timpul lui Mesia.

Din partea 4 Lectia zilnica de Cabala, 1.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed