Cu fata noastra indreptata catre ţară şi catre lume

În vara anului 1940, Baal HaSulam a publicat ziarul „Natiunea”, în ultima sa încercare de a ajunge la orice acţiuni practice, înainte de Holocaust şi în faţa problemelor care invaluiau mandatata Palestina din acele vremuri. El a vrut să împingă cumva natiunea mai aproape de unitate şi a făcut tot ce a putut pentru a realiza acest lucru. Cu toate acestea, de îndată ce problema a fost publicata, duşmanii lui s-au ridicat imediat şi au raportat ziarul la autorităţile britanice, care au desfiintat ziarul sub motivul acuzaţiei de agitaţie socialista.

Astăzi, de asemenea, noi nu avem altă soluţie în afară de realizarea caii oferite de Baal HaSulam – calea spre unitate. Situaţia care a apărut în Israel şi în lume nu este mai puţin ameninţătoare decât situaţia din timpul său. Dar acum condiţiile sunt diferite, incomparabil mai favorabile.

Trebuie sa ne asumam responsabilitatea noi înşine şi s-o realizam. Şi noi suntem capabili de acest lucru. Avem baza pregătitoare pentru aceasta, posibilităţile şi condiţiile necesare interioare si exterioare. Totul este construit doar pentru ca noi să ne organizăm în mod corect, şi când o facem, succesul ne este asigurat foarte curând.

Să devenim îmbibaţi de spiritul pe care Baal HaSulam a vrut să-l transmită şi pe care noi, urmaşii săi, trebuie să-l aducem la viaţă astăzi.

Avem multe grupuri din toată lumea. Şi în acest sens, este important pentru noi să înţelegem că toţi cei care sunt personal conectati la corectarea lumii, care au primit un punct în inimă, sunt numiti „Israel.”  Ei sunt cei care conduc lumea înainte în timp ce traiesc si acţionează în ţările lor. Este similar cu modul in care grupul central din Israel ajuta întreaga naţiune evreiască să înţeleagă şi sa conştientizeze necesitatea garantarii reciproce. Fiecare grup, în orice ţară este în aceeaşi situaţie.

Ţările lumii sunt ca organe ale corpului comun, aparţinand diferitelor sisteme de susţinere a vieţii sale. Prin urmare, grupurile noastre pot conduce forţele vitale respectivelor lor neamuri, din orice parte a lumii. Fiecare parte a mişcării noastre în lume, fiecare grup are aceeaşi relaţie cu naţiunea sa, aşa cum avem aici cu natiunea Israel.

Prin urmare, cuvintele lui Baal HaSulam sunt aplicabile la orice grup, precum şi toate grupurile împreună şi la relaţia lor cu lumea pentru că aşa cum ştim de la ştiinţa Cabalei, particularul şi generalul sunt egale.
Din partea a 5-a a Lecţiei zilnice de Cabala, 8/14/11, „Natiunea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: