Cum să ajungem la justiţia socială

Întrebare: Cum putem să conectăm abordarea luării de decizii la „masa rotundă” ca într-o familie, cu nevoile de bază ale omului?

Răspuns: În realitate, chiar dacă unii protestatari cer scutece pentru copii, alţii brânză mai ieftina, alţii locuinţe accesibile etc., întreaga naţiune este unită de dorinţa de justiţie socială. Toată lumea simte ca aceasta este absentă, că este înşelată, şi că el nu are ceea ce se presupune că ar trebui în comparaţie cu alţii.

„Plăcinta” trebuie tăiată într-un fel care să realizeze justiţia socială. Dar ce este justiţia socială? Este atunci când toţi sunt de acord că în anumite circumstanţe, aceasta este singura soluţie optimă.

Totul este totdeauna decis la „masa rotundă”. Nu poţi rezolva nicio singură problema separat fiindcă totul se referă la aceleaşi resurse limitate. Dacă fiecare vede numai nevoile lui, nu putem ajunge la decizia corectă şi mâine vor începe proteste noi. Fiecare va trebui să înţeleagă că este imposibil să rezolvăm problema altfel. Justiţia poate fi obţinută numai prin consens reciproc şi garanţie reciprocă.

Noi nu avem posibilitatea să vedem imediat şi să auzim cât de adânc este acest principiu, dar el schimbă întreaga abordare. Şi trebuie transmis mai departe în naţiune. Nu este atât de important cât de mulţi bani iei sau de aici sau de acolo, dar ceea ce este important este sentimentul că eşti într-adevăr împreună cu ceilalţi.

Oamenii în general trăiesc într-o stare de asuprire. Şi atâta timp cât au nevoie de bani, este important pentru ei să simtă că nu sunt ignoraţi sau „ocoliţi”.

Cu această abordare, deciziile practice se schimbă la fel de bine. Întreaga societate şi întreaga naţiune începe să gândească altfel, tratând situaţia la un alt nivel şi înţelegând că  pot avea succes doar la „masa rotundă”. Până la urmă, justiţia socială nu este măsurată numai de cantitatea de bani primită ci este măsurată de convingerea că suntem o singură familie şi din această cauză nu avem acum nicio altă alegere decât să împărţim resursele în acest fel.

Trebuie să te gândeşti despre toti în acelasi fel, ca într-o familie în care sunt bătrâni şi tineri, bolnavi şi sănătoşi. Astfel, discutăm cum să sprijinim pe fiecare membru în acest moment. Aceasta este justiţie.

Sunt organizaţii care pot fi angajate să provoace agitaţii şi revoluţii în diferite ţări in timp ce noi muncim să aducem societatea la un acord!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed