Iluminarea principală este lăsată în rădăcină

Scrierile lui Baal HaSulam, Introducere la Cartea Zohar, Articolul 183: De aceea se spune că trebuie să ceară sfat de la sfinții părinți, pentru că rugăciunea pe care o facem este corectarea Divinității Sfinte, pentru a extinde abundența către ea, pentru a-i satisface toate deficiențele.

Divinitatea reprezintă toate dorințele noastre care sunt conectate pentru a deveni ceva colectiv în care fiecare își pierde eul și construiește ceva împărtășit.

De aceea, toate cererile sunt la plural. Acest lucru este astfel pentru că rugăciunea este pentru unitatea Israelului, pentru că tot ceea ce este în Divinitatea sfântă există în unitatea Israelului. Este o diferență între termenii Divinitate și comunitatea Israel. Noi înșine construim comunitatea și Divinitatea este ceea ce Creatorul încheie ca rezultat al eforturilor noastre.

Rezultă că atunci când ne rugăm pentru unitatea Israelului, ne rugăm pentru Divinitatea Sfântă, pentru că sunt la fel. Astfel, înainte de rugăciune, trebuie să ne uităm la deficiențele din Divinitate, pentru a ști ce trebuie să fie corectat și umplut în ea. Adică, la ce grad trebuie încă să fim incluși unii în alții.

Totuși, toate generațiile unității Israelului sunt incluse în Divinitatea Sfântă. Astfel, se spune că, în generațiile precedente, cabaliștii au făcut corecții pentru noi și noi nu trebuie să ne mai supunem austerității corporale. Toate eforturile cabaliștilor din trecut sunt incluse în interiorul Divinității Sfinte, în interiorul lui Malchut din lumea Atzilut, și în vremea noastră merităm corecția spargerii generale la nivelul corectării finale, adică nivelul Mashiach.

Părinții sfinți reprezintă includerea unității Israel. Ei sunt cele trei rădăcini ale celor 600 de mii de suflete ale Israelului din fiecare generație până la sfârșitul corectării. Și toate extensiile și dăruirile pe care întregul Israel le extinde și primește în toate generațiile sunt primite mai întâi de părinții sfinți. De la ei, abundența ajunge la întregul Israel în acea generație care a extins abundența.

Asta se potrivește cu structura Partzuf-ului spiritual, HBD-HGT-NHY. Primele două mii de ani sunt Avot (străbunii) HBD; următoarele două mii de ani sunt fiii, iar noi, poporul Israel, aparținem ultimelor două mii de ani.

Este astfel pentru că aceasta este ordinea spirituală, nicio ramură nu poate primi nimic, cu excepția primirii prin rădăcina ei. Asta înseamnă că Lumina trece prin toți cei care ne-au precedat în acea ierarhie a copacului vieții, începând de la Adam HaRishon (Primul Om), apoi douăsprezece generații de la el până la Avram, și apoi Moise, toți profeții, Rashbi, Ari, Baal HaSulam, Rabash, și în final ajunge la noi. Acest aranjament nu se schimbă niciodată pentru că astfel este construită o piramidă și a trebuit ca sufletele să apară unul după altul în această ordine. De aceea, noi primim mereu Lumina prin aceia care ne-au precedat.

Iluminarea primară rămâne în rădăcină, și doar o parte a ei se extinde spre ramură. Munca pe care o facem noi nu este măreață. Dar acționează ca un amplificator care primește cel mai slab semnal și în interiorul sistemului se află un rezistor foarte puternic. Asta înseamnă că noi nu intrăm în acest sistem decât ca să-l influențăm crescând amplificarea în interiorul lui.

Dar este clar că toate schimbările intense au loc în interiorul amplificatorului și rezultatul este revelat în lumea Infinității. Și aici, jos, noi simțim numai o parte mică a reacției și toate rezultatele minunate sunt revelate în interiorul părinților noștri sfinți la niveluri superioare. Dar cu finalul corectării va fi o integrare colectivă reciprocă.

Și cei care vor veni după noi vor primi din ce în ce mai puțin cu rezistență din ce în ce mai mare. Astfel este construit sistemul. Dar împreună cu mica noastră influență în interiorul sistemului, împreună cu marea rezistență, un stimul puternic este trezit. Marile dorințe ale străbunilor noștri sunt umplute cu o Lumină intensă drept rezultat pentru minuscula noastră muncă de jos. Noi nu înțelegem acest lucru pentru că nu luăm în considerare rezistența intensă a întregului sistem al lumilor care acționează ca un amplificator.

Astfel rezultă că toate corectările care au fost făcute deja în Divinitatea Sfântă se află și există în sufletele părinților noștri sfinți. Toate rezultatele muncii noastre sunt concentrate în nivelurile superioare. Și dacă le-am primi în noi înșine, nu ne-am menține poziția și am deveni aroganți. Acest lucru ne-ar distruge. Primim exact doza măsurată, suficientă pentru noi pentru a realiza pasul următor corect, apărându-ne de aroganță și distrugere, de primire egoistă. De aceea, primim puțin, dar exact ceea ce ne trebuie.

Din partea a patra a Lecției Zilnice de Cabala, 20.01.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: