Intreaga natiune in jurul mesei rotunde

Daca vrem sa ne asiguram ca toate programele noastre sunt de perspectiva pe termen lung, criteriul dupa care trebuie sa le verificam este daca ele vad societatea noastra ca pe o familie. Noi trebuie sa rezolvam toate problemele numai in acest fel. In acest mod vom ajunge la o solutie impreuna. Altfel, deciziile vor fi facute sub influenta fortei, a diverselor manipulari, si pe termen lung vor deveni nevalabile. Fiecare va fi oarecum gresit.

Asta suna ca ceva departe de politica cu toate aceste mijloace pe care le foloseste deobicei guvernul, forta si bani, dar nu exista nicio scapare, fiindca oamenii trebuie sa perceapa solutiile exact in acest fel.

Justitia sociala sunt cuvinte frumoase. Dar ce este in realitate? De aceea noi trebuie sa observam totul global, abordarea integrala, fara de care nicio natiune, nicio societate nu poate implementa azi vreo schimbare.

Fiecare trebuie sa inteleaga ca nu exista nicio alta abordare de rezelvare a problemelor. Noi am intrat intr-o interconectare totala si completa in relatiile dintre noi si asta cere participarea fiecaruia in discutii si in luarea deciziilor. Iar toate acestea trebuie sa se intample intr-o atmosfera de acceptare reciproca si de asistare fiindca “placinta” nationala pe care o impartim nu este nesfarsita. De aceea trebuie sa discutam asta impreuna si fiecare trebuie sa inteleaga ca el nu va primi 100% din ceea ce a dorit si ar trebui sa cedeze.

Si daca spiritul “conectarii reciproce” va incolti intre noi si va fi o intelegere totala intre cetateni, ei vor realiza ca putem avansa numai in acest fel. Aceasta va face o atmosfera sanatoasa intre oameni si deciziile vor fi luate in spiritul participarii si iubirii. Ca rezultat,  aceasta va schimba intreaga atmosfera si aceasta forma de luare de decizie va imbunatati relatiile dintre toate partile conflictuale ale societatii.

Desigur, aceasta abordare contine mai mult decat stabilirea unei bune relatii. Daca fiecare va sta jos la “masa rotunda”, si fiecare va cere maximum pentru sine, apoi, incepand sa inteleaga cererile celorlalti, va fi gata sa sacrifice cateva din ale lui, chiar daca sunt cereri justificate, in acest fel vom ajunge la consens general intre oameni si ei vor incepe sa se conecteze.

In acest fel, toate partile si straturile sociale vor intra in reteaua integrala avand conectata intreaga natiune. In acest fel, noi vom afla forta generala integrala care ne va inalta la nivelul urmator de constiinta si existenta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed