O naţiune care nu are linişte

Baal HaSulam, „Exil şi răscumpărare”: Creatorul ne va arăta în mod evident că Israel nu poate să existe în exil, şi nu-şi va găsi odihna ca restul naţiunilor care se amestecă printre naţiuni şi-şi găsesc odihna, şi se asimilează în ele până când nu mai rămâne nicio urmă din ele.

Chiar şi fără a şti ceva despre Forţa Superioară, vedem că trebuie să existe aici un sistem care este scris clar. Este ca şi cum în urmă cu mult timp, un înţelept a scris despre asta într-o carte, şi acum totul se adevereşte. Nu contează ce fac evreii şi, oriunde sunt, destinul îi va urma totdeauna, îi va controla, şi îi va duce la relaţii distorsionate cu vecinii lor, cu lumea, şi cu ei înşişi. Nu vor avea odihnă.

Dacă această naţiune nu vrea să vadă acest sistem, cu construcţia lui – în soft-ul şi în programul care îl conduce de la început şi până la sfârşit, către scop, atunci nimic nu ne va ajuta. Din contră, dacă ne vom îngropa în sistem, va fi clar că acesta este o Tora a adevărului. Este o tranziţie de la starea coruptă către o stare corectată, Natura însăşi prin dezvoltarea ei cere asta de la noi, iar Înţelepciunea Cabalei explică fazele şi stările prin care trece un om aflat pe cale, şi acţiunile şi Luminile care sunt parte a procesului. Vai de naţiunea noastră dacă nu vedem adevărul din această înţelepciune şi dacă nu-l folosim. Până atunci, ea totuşi va urma aceeaşi cale, în aceeaşi direcţie, dar avansarea ei va fi în curbe, sub o ploaie de lovituri, şi prin asta se prelungeşte timpul şi cresc suferinţele

De fapt, calea e clară şi fiecare mişcare are timpul ei potrivit, şi dacă nu o împlinesc la timp, atunci partea necorectată de ieri se adaugă la partea de azi şi astfel, sarcina e dublă. Această parte nu dispare şi noi o avem totuşi de corectat, dar în condiţii mai rele, rezultate din lipsa corectării de ieri. Dacă nu corectez azi, atunci mâine, sub sarcina celor două zile, condiţiile vor fi şi mai rele şi eu va trebui să fac munca ce va fi de trei ori mai mare.

În acest fel eu creez probleme externe mai mari şi mai dificile, până când sunt înconjurat de duşmani care vor să mă anihileze. Acasă, de asemenea, lucrurile merg spre mai prost, iar afară lumea ne înconjoară cu ură, deci, ce putem face?

În plus, la interior, simt o pietrificare a inimii. Dacă înainte înţelegerea mea era pură şi eu simţeam lucrurile şi împlineam corectările, azi, nu mai îmi pasă de nimic, sunt dezamăgit şi gol…

Deci, dacă nu corectez problema la timp, ea rămâne şi se adaugă la sarcina din spatele meu, care devine din ce în ce mai grea. Procesul este divers şi are loc oriunde, în diferite forme, şi, în final, criza se extinde, ne afectează sănătăţile, finanţele, economia, mediul, familia, sistemul educaţional, securitatea, şi toate celelalte aspecte ale vieţii..

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 28/11/2012 „Exil şi răscumpărare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: