O soluție care a fost dovedită de-a lungul istoriei

Dacă dorim să ajungem la adevărata pace, trebuie sa știe toata lumea ca poporul nostru trebuie să se unească. Numai acest lucru va rezolva problema noastră. Acest lucru a fost dovedit de istorie; la urma urmei, cândva obișnuiam să existăm doar datorită conexiunii dintre noi și capacității de a ajunge la garanție reciprocă, iar datorită acestui lucru am devenit o națiune.

Poporul lui Israel nu este o națiune obișnuită care există pentru că a luat ființă și s-a dezvoltat într-o anumită locație geografică. Este un grup de oameni care au părăsit Babilonul și au decis să trăiască în conformitate cu principiul „Iubește-ți prietenul ca pe tine însuți.” Doar datorită acestui lucru au devenit o națiune, și aceasta este temelia noastră. În cazul în care nu există o astfel de fundație, nu suntem o națiune și nu simțim că aparținem unul altuia. Doar ura din jurul nostru ne aduce împreună și ne apropie, ca într-un sac de nuci. Dar, de fapt, dacă totul ar fi în regulă cu noi, ne-am dispersa toți în toate direcțiile.

Deci, trebuie să înțelegem că dacă conexiunea generală și ajutorul reciproc nu ar fi fost fundația noastră, nu am fi o națiune care trăiește în statul său. Toată lumea ne tratează ca și cum ar exista ceva temporar în țara noastră, dar acest lucru este pentru că noi nu ne construim ca o națiune aici, și nu suntem o națiune, prin natură.

Este imposibil, de exemplu, să spunem că un francez nu aparține națiunii sale. Indiferent unde merge el va simți că aparține țării sale. Dar un evreu care merge în străinătate încetează să simtă că aparține lui Israel într-o asemenea măsură, încât vrea să dispară printre străini și să fie ca ei: un francez sau un american.

Am pierdut legătura dintre noi, garanția reciprocă, acum două mii de ani. Acum, după ce ne-am întors în țara aceasta, trebuie să ne comportăm așa cum am făcut-o în trecut și numai atunci vom fi o națiune!

Datorită acestui lucru vom obține mult. Acum, toată lumea este într-o stare critică, afectată de criza generală în diferite aspecte ale vieții. Lumea nu este conectată nici ea, și deci nu poate depăși criza mondială. Este deja clar pentru toată lumea că trebuie să ne unim. Toată lumea vorbește despre asta, începând de la prim-miniștrii, până la toată mass-media

Suntem atât de conectați în toată lumea, încât nu vom putea să existăm dacă nu avem relații bune. Toată lumea este într-o cădere constantă și toată lumea este în căutarea unei metode care ne va permite să se unim.

Numai metoda pe care națiunea noastră o are, care a fost folosită în trecut și a dus la unitate, va ajuta aici. Dacă o împlinim acum în națiunea noastră și revenim la garanția reciprocă, vom servi ca un exemplu pentru întreaga lume.

Acest lucru nu înseamnă că toate națiunile trebuie să se conecteze în acest fel; ele sunt deja conectate în mod natural. Dar, prin asta vom stabili un exemplu pentru ei cu privire la modul în care toată lumea ar trebui să se unească. Nu există nici o altă soluție. În scopul de a depăși criza generală globală trebuie să ne unim toți într-un întreg, iar poporul lui Israel ar trebui să fie un exemplu pentru întreaga lume și să prezinte metoda conectării la toată lumea.

Există o metodă a conectării integrale, la care lucrăm. Acest lucru înseamnă că există o soluție, și tot ce trebuie să facem este s-o aducem oamenilor și să le explicăm faptul că această metodă este salvarea noastră, salvarea nu este doar pentru națiunea lui Israel, ci pentru întreaga lume. Astfel, vom uni națiunea, nu numai în interiorul granițelor lui Israel, dar suntem, de asemenea, un exemplu pentru întreaga lume, ceea ce se numește „a fi o Lumină pentru națiuni.”

Prin aceasta vom vedea cum lumea învinge criza. Vom reduce tensiunea și problemele și vom rezolva conflictul cu vecinii noștri, care este, de asemenea, cauzată de lipsa legăturii corecte dintre toată lumea. Ura față de noi, forțele și tensiunea, sunt toate un rezultat al dezechilibrului.

Din Discuția 1 „Soluția este în unitate” 18/11/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: