O Solutie Greu De Deslusit

Intrebare: In timpul protestelor sociale din Israel, oamenii au experimentat pentru prima oara senzatia de comuniune. Ei au inteles ce inseamna sa fie uniti. Acum le lipseste aceasta senzatie. Nu stiu ce trebuie sa faca acum. Unii spun ca vor sa devina activisti sociali si sa faca munca de voluntariat.

Raspuns: Trebuie sa ii scapam de aceste iluzii. Cel mai probabil se vor duce si vor da cadouri in spitale sau vor imparti donatii celor in nevoie. Nu ii putem impiedica sa faca asta, insa cel mai important lucru este ca ei inteleg faptul ca, corectia vine din interior. Nu actiunile lor exterioare trebui sa fie schimbate, ci starea interioara modificata. Noi descoperim raul din lume nu pentru a-l corecta, ci pentru a ne transforma noi insine. Apoi, raul va disparea. Raul serveste ca indicator al schimbarilor noastre interioare.

Aceasta este o abordare diferita. Este ca si cum va schimbati perceptia la un nou nivel. Voi trebuie sa schimbati ordinea din fata in spate. Intotdeauna am cautat cai sa schimb lumea, cum sa construiesc mai multe sisteme de suport si sa extind caritatea, am cautat modalitati sa creez sisteme mai eficiente de ajutor, si care sa faca societatea mai buna. Am vrut ca, copii mei sa poata merge pe strada fara sa fie atacati si sa ajut oamenii in varsta deoarece voi fi si eu in aceasta situatie candva. Insa, toate acestea nu sunt menite sa ne corecteze natura, ci servesc la a imbunatati imaginea lumii exterioare, pe care am dorit sa o indulcesc.

Acum, noi vedem situatia opusa. Toate acele proteste din numeroase tari sunt inutile, daca nu intelegem de ce au loc. Adevaratul motiv al acestora nu este ce au facut oligarhii, ci faptul ca, conditiile exterioare ale lumii s-au schimbat. Lumea a devenit globala, si asta este esenta crizei. Si in trecut au existat bule financiare; mai mult, astazi guvernele procedeaza asa pentru ca nu au alta solutie. Ce altceva pot face? Sunt prinse in cursa.

Solutia reala pe care nu o zaresc inca este schimbarea interioara a persoanei. Este foarte greu sa distingeti aceasta solutie, si este chiar mai greu sa credeti ca este realista. Este adevarat ca daca am fi fost mai buni, daca am fi fost conectati si am fi gandit in comun, atunci desigur, nu am mai fi poluat pamantul si aerul, si am fi facut totul corect. Toate acestea sunt adevarate, insa nu suntem capabili sa facem asta. Natura nu ne impinge inca destul de puternic, desi conform datelor recente, noi distrugem Pamantul. Insa, aceasta situatie nu pare sa ne impresioneze inca. Noi stim ca inca nu se intampla asta.

Noi folosim organizatiile internationale doar in scopuri egoiste. In general, daca Natiunile Unite iau decizii cu privire la orice tara, este foarte usor ca aceasta sa fie obligata sa le respecte. In aceasta lume globala, daca le blocati „robinetii” import si export, miscarea banilor, imediat „pacientul” incepe sa se sufoce.

Deci, care este motivul pentru care suntem incapabili sa organizam lumea cum trebuie? Avem abilitatea, si avem fortele. Insa, nu am suferit inca destul, si dupa fiecare problema ne intoarcem la vechile tipare comportamentale.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Caala 10/12/2011, “Pacea in Lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed