Se poate realiza dezvoltarea fara distrugere?

Intrebare: Ultima moda face sa para ca natiunile lumii vor trebui sa se dezintegreze din interior pentru a se reconstrui iar…

Raspuns: Intreaga lume trebuie distrusa, dar distrugerea se poate intampla fie la nivelul fizic, fie la nivelul intelegerii si obtinerii. Fie va trebui ca noi sa ne distrugem complet in sens fizic pentru a intelege ca trebuie, de asemenea, sa ne distrugem si spiritul egoist, sau, putem eluda componenta fizica a colapsului si sa incepem imediat sa lucram la obtinerea  spirituala pentru a corecta situatia.

Intr-un fel sau altul, va trebui sa obtinem spargerea, distrugerea interioara. Si este posibil ca pentru a obtine asta, sa fie nevoie si de colapsul extern.

De exemplu, azi in Israel, incercam sa adaugam mesajul nostru, despre necesitatea unitatii si de constructie a societatii integrale, la valul de proteste sociale. Intrebarea este: cat de efective sunt eforturile noastre? Poate totusi vreo parte de suferinta, va fi de asemenea necesara aici, pentru ca oamenii sa inteleaga ca acesta este singurul lucru care lipseste in realitate, si singurul fel de a obtine distribuirea corecta a resurselor.

Oamenii chiar vor justitie sociala, dar vor putea sa o obtina? Nu poate fi facuta prin impunerea a ceea ce vrei daca altii nu vor. Justitia sociala trebuie sa preocupe pe toti membrii societatii. Dar este oare posibil sa se intample fara ajungerea la garantie mutuala?

Ar fi bine daca oamenii ar intelege asta. Nu ar mai fi necesare alte necazuri. Nu exista alte alternative: or pe calea cea buna, ori pe calea suferintei. Daca nu avem succes pe calea cea buna, atunci a doua cale va trebui sa se alature. Asta este ce se va intampla in toate aspectele vietii noastre.

Dar, cu cat vom putea mai mult sa influentam mediul, cu atat sunt mai multe sanse ca noi sa trecem prin razboaie reale, in care lumea poate aluneca in cazul in care evenimentele iau o turnura rea, dupa cum scrie Baal HaSulam.

Din partea a cincea a Lectiei zilnice de Cabala 8/18/2011 “Natiunea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: