Suntem puternici atunci când suntem împreună și suntem slabi atunci când suntem separați

Ediție specială: Evenimentele din sudul Israelului

Istoria ne învață un lucru simplu: Suntem puternici atunci când suntem împreună și suntem slabi atunci când suntem separați. Aceasta este esența națiunii noastre, de a fi responsabili unii pentru alții, de a fi reciproc responsabili. În momentul în care încălcăm unitatea noastră, suntem atacați de către dușmani. Aceasta este soarta noastră specială: Suntem de fapt forțați să fim împreună de-a lungul istoriei.

Templul a fost distrus din cauza urii neîntemeiate. Disparitatea a fost cauza pentru pogromuri și deportări de fiecare dată. Chiar și astăzi nu suntem încă o națiune. Motto-ul nostru este faptul că steagul nostru este unitatea noastră. Dacă nu vom corecta acest „defect”, chiar și încetarea focului ne este dată astfel încât să avem timp suficient să ne unim în circumstanțe mai ușoare.

Amenințările sunt în creștere și suntem înconjurați de dușmani, care sunt din ce în ce în ce mai înțelepți și mai decisivi. Pe ansamblu, lumea exterioară face permanent presiuni asupra noastră, cerând mai multe concesii de la noi. Deci, dacă vrem să supraviețuim aici, în țara lui Israel, trebuie să înțelegem ce este acest pământ. E imposibil să supraviețuim aici fără unitate. Am știut întotdeauna că e bine să fim împreună, așa că haideți să ne întoarcem la rădăcinile noastre și apoi vom învinge nu numai pe dușmanii noștri, dar, de asemenea, ne vom aduce pace nouă înșine și lumii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: