Unde este „Grupul lui Avraam” astăzi?

Poporului lui Israel este o definiţie colectiva a oamenilor ai caror stramosi au locuit in Babilonul antic şi au primit trezirea la „munca pentru Creator,” pentru a ajunge la adeziunea cu El. Avraam a ales astfel de oameni şi i-a organizat în grupul său. Ne unim in acelaşi grup format din oameni care există în lumea noastră, precum şi sufletele care nu au corpuri materiale.

În esenţă, este acelaşi grup, aceleaşi suflete, conectandu-se reciproc pentru a descoperi lumea spirituala, Creatorul, pentru a realiza asemănarea cu El şi pentru a-I aduce mulţumire. Toate aceste suflete impreuna sunt numite grupul lui Avraam.

O parte din aceste suflete au căzut de la gradul spiritual şi sunt complet pierdute; nimeni nu ştie unde sunt. Se spune că 22 de milioane de oameni au fost descoperiti în Pakistan, care, chipurile, ar fi aparţinut odată oamenilor din Israel. Este imposibil să ştim acum şi nu este atat de important. Noi nu gândim în termeni de „numărul de angajaţi”, ci în relatie cu sufletele, dorintele.

În ceea ce priveşte dorinţa, cei care aspiră să atingă lumea spirituală astăzi, precum şi cei care au atins-o în toate generaţiile, împreună, sunt considerati a fi parte din grupul lui Avraam. În plus, cei care au fost o dată la gradul spiritual şi apoi a căzut de la el, părăsind „munca Creatorului,” sunt acum într-o stare “de adormire”, de aşteptare pentru a re-obţine ceea ce au pierdut. Ei, de asemenea, aparţin acestui grup.
Se pare că „Israel” (Yashar-Kel sau direct la Creator „) este un grup destul de numeros, deoarece o mulţime de oameni „au trecut prin el” de-a lungul generaţiilor trecute. Acest grup trebuie să se consolideze în mod constant în sine. Suntem cu toţii la munca pentru a atinge spiritualitatea în timp ce suntem încă în această lume şi suntem insotiti de toate sufletele din lumea superioara, dintr-o altă dimensiune, care ne asista, care lucrează împreună cu noi într-un sistem unificat de trecere a Luminii în sufletul comun al lui Adam HaRishon.

Procedând astfel, trezim toate sufletele care au căzut din lumea spirituală în timpul distrugerii primului şi celui de-al doilea Templu, le ajutam să se întoarcă. La urma urmei, ei au devenit încurcati în alte dorinţe şi suflete, care se numesc „fiind în exil.” În plus, trezim suflete care nu au mai fost trezite înainte.

Noi nu lucram singuri, ci împreună cu sufletele Patriarhilor, lui Avraam, grupului din Babilonul antic! Este un sistem imens.
Dar chiar dacă sistemul conectează in sine toate sufletele, toţi oamenii din lume, şi dacă toate sufletele din lumea spirituală trec Lumina pentru a corecta dorinţele lor, toate acestea vor fi doar o linie subţire în Lumea Infinitului, Nefesh de Nefesh. In acest fel este enormul Malchut al lumii Infinitului.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 2/22/2011, „Introducere la cartea, Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: