Ziua Independentei in Israel: Ametiti de atatea „realizari”

Intrebare: Am citit recent un articol care vorbea despre lucruri care au avut un mare succes in lume dar nu au prins in Israel, cum ar fi filmele fantastice sau gadget-uri complicate. De ce?

Raspuns: Noi, oamenii lui Israel, suntem „animale primitive”, cea mai inapoiata natiune daca nu traim in cadrul care ni se potriveste. Asta se vede in cultura, in educatie si in tot ce se intampla aici. Nu putem face nimic ca lumea si suntem si mandrii de asta.

Nu intelegem ca noi nu avem si nu vom avea nici una dintre acele realizari pana cand nu ne vom adaposti sub forta superioara. Comparativ cu realizarile evreilor de peste granite, practic nu prea avem aici nimic de ce sa fim mandrii. Desigur, reusim sa facem unele lucruri bune, dar in comparatie cu potentialul nostru, este doar o mica parte din ceea ce putem face.

Ne-am comparat intotdeauna cu celelalte natiuni, dar nu este corect pentru ca intregul nostru potential vine de la Bina, nu Malchut. Deci de ce ne retragem de fiecare data? Pentru ca in esenta, „realizarile” nostre par esecuri in comparatie cu ceea ce putem face.

Nimic nu  ne va ajuta. Daca nu ne conectam la sursa, pur si simplu nu vom supravietui.

De aceea sarbatorim Ziua Independentei, cand suntem fericiti de oportunitatile de a putea face munca spirituala si sa urcam la spiritualitate. Aceasta zi nu este despre „haituirea in carcera”, ceea ce s-a intamplat corpurilor noastre. Nu putem privi viata in felul asta.

Ziua Independentei pentru noi este o aducere aminte a sansei care ne-a fost data. Realizand-o corect, vom putea aduce intreaga lume la o avansare spirituala, la eternitate si perfectiune. Problema aici nu este statul Israel sau natiunea Israel, ci esenta a ceea ce se intampla. Am fost adusi la locul realizarii spirituale, locul in care incepe salvarea spirituala a intregii lumi.

Din partea a 4a  lectiei zilnice de Cabala 5/10/11, ‘Mostenirea Tarii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: