Cabalistii despre Esenta Intelepciunii Cabalei, Partea 19

Dragi prieteni, va rog sa adresati intrebari despre aceste pasaje din marii Cabalisti, promit sa va raspund. Comentariile din paranteze imi apartin.

Intelepciunea Cabalei si Filosofia

Filosofiei ii place sa se mandreasca cu intelegerea tuturor aspectelor negative (nu constata cine este El, ci mai degraba cine nu este El) ale esentei Lui. Totusi, in acest moment, inteleptii Cabalei si-au acoperit gura (atunci cand Creatorul Insusi mai degraba decat manifestarea Sa cu privire la noi este discutata), si nu i-au dat nici macar un simplu nume Lui, pentru ca noi nu definim prin nume sau cuvant ceea ce nu putem atinge. Aceasta deoarece un cuvant denumeste gradul de atingere (bazat pe perceptia obiectului atins prin simturile noastre).

Totusi, Cabalistii vorbesc mult (in masura in care cercetatorul este similar cu proprietatile Luminii) despre iluminarea Lui (manifestarea Lui cu privire la noi) asta inseamna ca in realitate, toate aceste iluminari pe care ei (cercetatorii insisi), efectiv (practice, in senzatii) le-au atins (in ei insisi), au validitate ca (ale noastre) tangibile (lumea, adica realitatea pe care noi o simtim de la inceput prin calitatile innascute) atingeri (ale obiectelor si proprietatilor).

-Baal HaSulam, Intelepciunea Cabalei si Filosofia

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: