“Fa Voia Lui, ca si cum ar fi a ta”

Trebuie sa evocam lipsa de implinire in Partzuf superior. Doar atunci, in dorinta noastra, vom realiza Zivug (uniune) intre partile sale superioare pina la lumea Infinitului si vom aduce Lumina ce ne va da nastere, ne va corecta si ne va implini. Daca nu puteti trezi superiorul si sa amestecati dorinta in el, nu veti merita nici o schimbare.

In intelepciunea Kabbalah studiem cum sa cerem Partzuf superior. De aceea, puteti tipa, sari, sa faceti orice, ca tot nu va ajuta. “Fiii mei m-au infrint” inseamna ca “fiii” il forteaza pe Creator sa ii reformeze.

Ce altceva poti face, daca totul descinde de Sus, datorita trezirii anterioare de jos? Nu stii ce face Partzuf-ul superior, si nici nu te intereseaza ce actiuni face. Ceea ce te intereseaza cu adevarat este cum sa faci sa functioneze.

Cu alte cuvinte trebuie sa intelegi cum sa ceri corect. Aceasta inseamna ca in orice caz, trebuie sa stii ce va face cu tine cel superior, altfel nu ii vei cere sa actioneze dupa cum doreste. El vrea sa iti dea un pahar cu lapte, dar tu vrei sa ceri un pahar cu suc. In acest caz, el nu te poate auzi si nu te intelege. El stie ca un moment dat, ai nevoie de un pahar cu lapte, exact asa, si exact intr-o cantitate anume.

“Fa voia Lui si a ta” inseamna ca asta este ceea ce trebuie sa inveti, si ca sa dobindesti asta, ai nevoie de credinta dincolo de ratiune. Trebuie sa studiezi toate perturbarile pe care superiorul ti le da, toate starile „rele”, toate acele asa zise caderi care te provoaca. Daca analizezi corect si te ridici deasupra lor prin calea credintei dincolo de ratiune, atunci vei sti cu siguranta ce doreste cel superior de la tine. Cere exact asta si primeste.

Daca acord atentie la tot ceea ce simt chiar acum, o sa vad ca este exact ceea ce superiorul doreste ca eu sa cer. Cel superior vrea ca eu sa ma intorc catre asta, dar nu insereaza aceasta dorinta direct in mine, din moment ce doreste ca eu s-o obtin, astfel incit sa devin precum cel superior, si in acest fel sa devin intelept.

Cum ii invatam pe copii? Le oferim situatii dificile, dar nu le furnizam si solutiile. Ii ghidam treptat pentru a dezvolta o abilitate de a gindi, de a intelege, de a descoperi si de a dori sa gaseasca singuri o solutie. Exact la fel doreste si cel superior sa faca cu noi. Fiecare moment al vietii noastre este o simplu indiciu, un semn care ne este dat astfel incit sa stim ce sa cerem, ce merita sa dorim, si in ce forma sa o facem.

Este vorba de crearea MAN (Mayin Nukvin), un motiv, o rugaciune. Daca ii acordam atentie, atunci avem o carte deschisa in fata noastra. Data urmatoare, ma voi intoarce catre cel superior cu o cerere corecta. Ce se intimpla dupa asta, nu stiu.

Cabalistii ne spun despre acest lucru care ne aduce mai aproape de radacinile noastre. Studiem Atik, Arich Anpin, lumea Infinitului si asa mai departe. De ce am nevoie sa stiu toate acestea?

Haideti sa spunem ca singurul lucru care ma intereseaza, este conexiunea cu mama mea, dar ceea ce se intimpla dincolo de asta, magazinele sau fabricile care produc lucruri, nimic din astea nu conteaza pentru mine. Doar strig: „Mama, da-mi o bomboana!”. Totusi, in viitor, trebuie sa devii un adult. Trebuie sa intelegi lucrurile si sa iei parte la ele intr-un mod sau altul.

De aceea, sintem atit de nerabdatori sa implinim micul copil, cu tot felul de cunostinte, astfel incit sa poata sa stie si sa inteleaga, cit mai mult posibil. Pentru ca un copil nu doar sa ceara, dar deasemeni sa si inteleaga de ce si pentru ce, ii explicati ca asta este in regula, dar ca nu este potrivit cu acel moment, deoarece nu ar trebui sa manince dulciuri inainte de a lua cina. Ii explicati unui copil mult mai multe decit ceea ce el cere, si aceasta este genul de relatie pe care il impartasim cu cel superior.
Din a 3-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 1/6/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed