“Sa nu-ti faci idoli”

Intrebare: Cine este “adoratorul de idoli” in Kabbalah?

Raspunsul meu: Tu! Fara sa-ti dai macar seama, faci idoli in fiecare clipa, din nimic.

Daca nu legi tot ce ti se intampla de forta Unica, numita „Cel Unic, Unificat si Unul Singur”, daca nu atribui intotdeauna totul la o singura cauza si nu consideri orice altceva, in afara de asta, doar ca pe o manifestare a acelei forte Unice, atunci esti angajat in adorarea idolilor.

De exemplu, sotia iti spune ceva neplacut. Trebuie sa iti dai seama ca asta a venit de la Creator, iar ea este doar o papusa, care iti demonstreaza in acest fel atitudinea Creatorului fata de tine. Daca, dimpotriva, raportezi totul la ea, atunci “construiesti un idol”. Trebuie sa te raportezi la Creator prin ea, mai degraba decat sa raportezi asta la ea. Aici trebuie sa existe doua componente.

Trebuie sa intelegem ca regizorul acestei piese este Creatorul, iar El ni se prezinta deliberat in acest mod, pentru ca noi sa unificam toate manifestarile Sale diferite si opuse intr-o singura forma si o singura Sursa: Creatorul. Insa acest lucru este posibil numai cu conditia sa folosesti intreaga lume pentru a o conecta in perceptia ta intr-una singura si pentru a o lega de o singura Sursa.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: