125 de pasi ai Unificarii

Cum ne putem uni unul cu altul? Este posibil numai daca o persoana exista cu dorinta sa, in prieten si prietenul in el. Toata lumea trebuie sa absoarba dorinta celuilalt si sa lucreze cu ea si, procedand astfel, ei se conecteaza. Deoarece dorinta lor este atintita catre acelasi scop, prin munca lor reciproca ei creeaza o forta comuna a aspiratiei de a merge inainte. Aceasta forta garanteaza progresul lor si se numeste Arvut (garantie reciproca).

Conexiunea apare atunci cand iau parte la dorinta ta si o experimentez, ca si cum ar fi a mea, si toate dorintele mele servesc ca sa o implineasca. Mai mult, deoarece dorinta ta este de a atinge scopul, reiese ca eu te conduc pe tine, in timp ce tu ma conduci pe mine. Astfel, dorintele noastre se unesc intr-un scop comun. Deci, este scris, Fa-ti dorintele ca fiind ale Lui, si El le va face pe ale Lui, ca fiind ale tale.

Acesta este criteriul pentru verificarea masurii conexiunii noastre. Distanta intre noi se masoara in 125 de grade (pasi), 125 de parti ale dorintei mele egoiste. Dar, gradual, corectand-o prin actiuni de dragul tau, eu vin mai aproape de tine, in munca mea pentru daruire.

Asta este ceea ce se numeste iubeste pe altii cum te iubesti pe tine insuti. Cu alte cuvinte, eu angajez dorinta ta pentru a o anula pe a mea inaintea ei si, facand asta, imi corectez dorinta mea. Dorinta mea ramane dar, pentru ca am parcurs o asa distanta pentru a ajunge la tine, dorinta mea a devenit daruire. Nimic nu s-a schimbat; am adaugat numai intentia. Si distanta dintre noi a disparut pentru ca am anulat-o cu intentia mea.

Si ce vrea acest altul? Vrea sa obtina adeziunea cu Creatorul, asa cum vrei si tu.

Deci, exista un singur lucru cu care poti sa-l ajuti: sa devina una cu Creatorul (impreuna cu tine). Aceasta singura intentie ne conecteaza pe noi toti ca Unul.

Deci, spunem ca suntem toti intr-o barca si ca ea merge intr-o singura directie. Cu cat sunt mai aproape de tine, cu atat sunt mai aproape de Creator.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 3.09.10, Shamati, Art. 50

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: