125 Pasi de la mine pina la Creator

Intrebare: In lumea noastra, oamenii se unesc cu scopul de a reusi in anumite afaceri. Cum ne unim sufletele?

Raspuns: Pentru a reusi in spiritualitate, trebuie sa ne conectam cu oameni care doresc sa atinga aceeasi conditie si acelasi scop. Si, impreuna, trebuie sa discernem ca fara o astfel de conectare speciala intre noi, nu ne vom imagina acest scop. Si, in consecinta, va disparea brusc dintre noi.

Nu este undeva „acolo sus”, ci trebuie sa fie intre noi. Totusi, datorita faptului ca nu ne unim strins, ci mai degraba ne indepartam unul fata de celalalt, acest scop cade intr-un abis care ne separa. Intr-adevar, ura care ne separa este infinita si impenetrabila. Rezulta ca sintem noi, tu si cu mine, si sintem separati de un abis de o profunzime infinita, la capatul caruia se afla scopul spiritual, unificarea. Si nu putem face nimic!

Dorim sa ne unim cu voi si nu putem atita timp cit mentinem acest decalaj, astfel incit sintem obligati sa construim de fiecare data, cite un pod deasupra. De aceea, construim pod dupa pod, pina cind acoperim intreaga profunzime fara de capat. In acest mod obtinem cele 125 grade ale revelatiei urii, care este dezvaluita deoarece de fiecare data descoperim iubirea peste ura.

Ura este determinata de profunzimea dorintelor noastre si, deasupra ei, ne conectam prin metoda ecranului, a Luminii care se Intoarce, in timp ce construim vasul (Kli) care ne apartine amindurora acum. Ecranul este conexiunea dintre noi si ura este dorinta sa interna.

De aceea, cu cit mai multa cantitate de Lumina care se Intoarce si urca se datoreaza conectarii noastre, primim cu atit mai multa Lumina Superioara si experimentam placerea. Si simtind aceasta placere, ne incintam unul pe celalalt! Fiecare este incintat de faptul ca celalalt simte placere. Altfel, nu exista nimic altceva ce putem da, pentru a ne darui unul altuia placerea individuala.

De fapt, toti sintem creati ca primitori, astfel incit putem doar primi. Putem darui doar in intentie. Si ce altceva pot eu da altcuiva, inafara de intentia mea?

Din a 4-a parte a  Lectiei zilnice de Cabala 9/26/10, “600,000 Suflete”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: