2011 este timpul ascensiunii

In procesul treptat al descinderii din Lumea Infinitului,vasele (Kelim) primesc Luminile.Pe drumul in jos se situeaza lumile Adam Kadmon-Atziluth-Beriah-Yetzirah-Assiyah.

Scara lor este o descrestere graduala in receptia Luminii ‘de dragul Creatorului’.In lumea Adam Kadmon, este o mare Lumina a Yechida; in lumea Atziluth-Lumina Haya; in lumea Beriah-Lumina Neshama; in lumea Yetzirah-Lumina Ruach; si in lumea Assiyah– Lumina Nefesh.

In final, toate Luminile sfarsesc in vase si noi ne aflam la fund, in starea “acestei lumi”. Nu sunt nici Lumini nici vase in ea, ci doar o forta a vietii, o dorinta materiala. Prin cursul intregii coborari,ecranul continua sa reduca de la 100% la 0. Ca rezultat, noi nu avem forta sa ne opunem,sau gandul daruirii, nimic. Noi locuim in lumea materiala,asta este, in dorinta egoista.

Si in acest punct,noi trebuie sa evoluam la o stare cand vom dori sa ne reintoarcem in Lumea Infinitului: pornind de la zero, de jos in sus, sa parcurgem cele 5 lumi prin care am descins. Procedand astfel noi implinim motivul creatiei.

Asadar, fiind cazuti in aceasta lume, noi am existat in ea pe parcursul istoriei pana am atins anul 2011, inceputul ascensiunii. De aici inainte,toate sufletele incep sa se inalte Sus.Calea de Sus in jos si de jos in sus dezvolta 125 de grade deoarece fiecare din cele 5 lumi e alcatuira din 5 Partzufim care la randul lor contin 5 Sefirot.

Esentialmente, totul este prestabilit si dinainte masurat in univers; totul este hotarat. Noi trebuie doar sa scoatem la lumina urmatoarea noastra stare de existenta,in continuu,si cu grija sa pasim in ea: fiecare in maniera individuala a lui sau a ei.Totul este dinainte aranjat, iar in Lumea Infinitului (Ein Sof) noi ajungem la finalul perfect al starii noastre de a fi.

Inainte ca noi se descindem de acolo, am existat in starea 1 si apoi prin starea 2 distrusa si confuza noi ne intoarcem la stare 3, la Infinit.Dar ce am castigat cu aceasta? Noi am dobandit autoguvernare. La urma urmei noi suntem cei care pasesc pe aceasta cale la Infinit, noi actionam si noi suntem cei care atingem creatia si actiunile Creatorului. Obtinand constienta a cine este El, noi devenim ca El si intelegem cum sa actionam independent de El. Noi invatam asa cum invata un copil, pana cand atingem  o treapta sa lucram in locul Creatorului, in toata realitatea, in toata creatia.

Creatorul e doar o forta, dar suntem noi cei care o punem in miscare. Si de aceea in starea a treia, exista doar Creatorul si fiinta  creata, egala si similara in tot. Asta e ceea ce castigam. Aceasta e scopul pe care Creatorul l-a plasat in fata noastra, asa incat, noi fiintele create,sa devenim egali Lui.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 3/4/2011, “Explicatie la Articolul, Prefaţă la înţelepciune Cabala”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed