620 de poduri de la mine catre tine

Intreaga libertate de alegere pe care fiecare dintre noi o are, prin care fiecare dintre noi este o bucată a multi-dimensionalului „Lego” al creaţiei, consta în dezvaluirea legăturii noastre totale cu toţi ceilalţi în măsura în care o putem tolera. Fiecare persoană se conectează cu toti ceilalti, cu partea sa superioara(Galgalta Eynaim) şi partea sa inferioara (AHP), şi numai un punct îi rămâne lui insusi, prin care doreşte să realizeze loialitatea sa fata de cei care sunt deasupra sau sub el.

Trebuie sa trecem prin această realizare a starii noastre treptat, prin gradele de dorinta, care se trezesc în noi până cand le experimentam intreaga adâncime (Aviut), în toate formele sale. Astfel, dezvăluim permanent oportunitatea unei noi, multilaterale conexiuni, cu cele superioare si cele inferioare.

Spatiul gol care ne devine incontinuu revelat în legătura cu partea superioară sau cu cea de jos este dorinţa pe care trebuie sa o corectam. Dorinţa constă întotdeauna in 620 de parti, şi, prin urmare, corectarea lor se numeşte „executarea celor 620 de porunci” cu ajutorul Luminii care reformeaza, care se numeşte Tora.

Acesta este motivul pentru care este scris că în fiecare zi o persoană trebuie să efectueze „620 de porunci”, prin virtutea studierii “Torei”. Asta înseamnă că el studiaza cum sa utilizeze aceste 620 de dorinte de dragul daruirii, în scopul de a uni întregul cu toate părţile creaţiei, care sunt mai mari sau mai mici în raport cu el.

Acesta este modul în care atingem starea noastra: Suntem în ea de la început, dar o descoperim pentru noi înşine treptat. Noi primim forţa de a face acest lucru din mediul înconjurător, adică de la aceste „piese Lego” cu care suntem conectati – din partile superioare ale sufletului nostru, al cărui AHP se conecteaza cu Galgalta Eynaims noastre, sau din partea inferioară, cu a căror Galgalta Eynaims ne conectam prin intermediul AHP-urilor noastre.

Creatorul ne dă întotdeauna posibilitatea de a găsi forţele pentru a avansa în aceasta „multi-dimensionala” unitate. Este întotdeauna posibil sa găsim un spaţiu gol în care Tora va fi dezvăluita, Lumina si cele 620 de dorinte pe care le putem corecta, şi prin ele, ne conectam unul cu altul. Acesta este modul în care acest întreg sistem este aranjat.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 3/15/11, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: