A existat Noe cu adevarat?

Cand cititi Zohar-ul, trebuie sa va ganditi la voi insiva. Tora nu spune nici un cuvant despre istorie. Oricum, fiecare radacina spirituala are o ramura materiala, de aceea toate evenimentele au avut loc in lumea noastra.

Au inteles oamenii descrisi in Tora cine au fost ei cu adevarat? Aceasta este o intrebare care merita pusa. Baal HaSulam spune ca a fost o vreme cand cineva a decis “intamplator” sa numeasca un deal pe care l-a vazut “Muntele Maslinilor” pentru ca a crezut ca e un loc propice pentru plantarea maslinilor. In realitate insa, el a dat muntelui acest nume intr-un mod direct, instinctiv, pentru ca fiecare persoana actioneaza conform radacinii sale spirituale. Aceasta radacina e plantata in fiecare de Sus, iar noi desavarsim poruncile.

Asadar, a existat Noe cu adevarat? Da, a existat. A fost el cel mai drept dintre toate generatiile? A inteles ce face? Sunt intrebari pe care le vom discuta la un moment dat, in viitor. A avut el fii numiti Shem, Ham si Jafeth? Da, a avut. Toate aceste lucruri se cer explicate.

Totusi, nu ma intereseaza toata aceasta istorie. Intreaga Lume Spirituala a trebuit sa fie imprimata intr-o forma materiala, inauntrul meu, intr-o forma sau alta. A fost intr-adevar imprimata acolo, dar nu e atat de importat din punctul meu de vedere. Eu trebuie sa aranjez aceste lucruri intr-o ordine proprie, astfel incat sa pot avansa eu.

Toate aceste povesti biblice vorbesc despre lumea interioara a omului. Prin urmare, nu imi pasa de nimic altceva. Restul poate sa nu fi existat, ca si cum n-ar fi fost istorie sau Vechiul Babilon, sau aceasta lume. Ea nu exista pana nu o descopar singur, in loc sa aud vorbindu-se despre ea.

Chiar acum ma aflu intr-un loc gol, in care nu se afla nimic. Totul are loc in mine. Dar cine sunt eu, in mijlocul acestul spatiu gol? Cineva care simte. Si ce simt? Simt ceea ce imi spune Zohar-ul si nimic altceva nu exista in afara acestui lucru.

Astfel eu, un punct dintr-un spatiu gol, studiez Cartea Zohar, construind o lume intreaga din materialul pe care il asimilez. E singura lume care exista- nu Lumea de Sus sau cea de jos, ci singura. Fac eforturi sa inteleg cum e aranjata aceasta lume si cum sa aflu fiecare calitate si actiune descrisa de Zohar , in aceasta lume. Asta incerc mereu sa imi imaginez. Sunt doar un punct care incearca sa gaseasca aceste calitati.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed