A fost un zid iar acum nu mai este nici un zid

419Creatorul nu a creat o creație defectă, ci a creat-o într-o stare complet perfectă, iar creaturile trebuie numai să dezvăluie acest lucru.

Trebuie să studiem din cărţile cabaliste ce înseamnă conexiunea și să ne imaginăm care ar trebui să fie starea noastră corectată: comportamentul, gândurile, dorinţele noastre și cum diferă de ceea ce este acum.

Dar nu corectăm nicio calitate interioară personală; și în măsura dorinței noastre de a ne conecta unul cu celălalt, calitățile noastre interioare se vor corecta și se vor schimba doar din cauza asta.

Altfel, timpul trece și omul nu se schimbă. Schimbările apar doar atunci când ne străduim să construim sistemul corect de relații între noi.

Creatorul a creat creația dintr-o stare complet corectată – fuzionată cu Creatorul – dar apoi a spulberat-o și ne-a instruit să dezvăluim această zdrobire și să cerem corectarea ei. Diferența dintre starea dorită și cea reală crește tot timpul: de fiecare dată când dezvălui următorul grad spulberat, mă încorporez în el și simt că acesta sunt eu. Și apoi încep să-l corectez în legătură cu cei zece și întorcându-mă la Creator.

Dezvăluirea unui nou grad de fiecare dată se simte ca și cum ai dat peste un zid de netrecut. Dar dacă ne conectăm cu prietenii noștri, atunci peretele dispare – doar se evaporă de parcă nu ar fi existat niciodată.

La început pare că în fața mea se află un zid de beton de lungime nesfârșită și înălțime infinită. Și deodată, văd că începe să se topească, de parcă se risipește o ceață; a fost acolo și acum a dispărut. Și acum totul este deschis, clar, familiar și tangibil în fața mea. Totul depinde doar de conexiune.

Zidul pe care îl văd este în interiorul meu și este construit pe lipsa conexiunii mele cu prietenii mei. Acesta este defectul pe care îl văd în fața mea. Tot ce ne rămâne este să plângem și să cerem Creatorului să ne ajute să ne unim cu prietenii noștri pentru că făcând asta anulăm zidul.

Ar trebui să văd înaintea mea doar conexiunea dintre prieteni și conexiunea cu Creatorul – două grade de conexiune. Conexiunea este cheia soluției.

Vom vedea mai târziu că întreaga lume este doar o iluzie. Prin urmare, trebuie să mergem înainte, să nu priviți în jur, ci să urmați un curs direct pentru a vă conecta cu prietenii și a vă conecta cu Creatorul. Acest lucru ne va ajuta să atingem scopul foarte repede și, în această măsură, să vedem adevărul.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 7/17/22, “Ruina ca oportunitate de corectare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: