A revela Creatorul în mine

Tora, “Exodul” (VaYakhel), 37:10, 37:17, 37:25/ 38:8, 38:9: Și a făcut o masă din lemn de salcâm…Și a făcut menora de aur pur… Și a făcut altarul pentru tămâie din lemn de salcâm… Și a făcut ligheanul de aramă… Și a făcut curtea…”

Totul este foarte simplu. Corecția spirituală se face plecând de la părțile interne spre părțile cele mai externe și se termină în unitate completă între oameni, într-o singură dorință generală: a se conecta între ei pentru a descoperi Creatorul printre ei. Aceasta este lucrarea lui Bezalel.

Tora descrie dorințele noastre care sunt revelate prin unitatea atributului care trebuie să fie revelat în noi în calitatea Creatorului. În fiecare etapă vedem acest atribut al Creatorului, atributul iubirii și dăruirii, forța fără corp care nu are imagine și umple întreaga creație. Ea se dezvăluie întâi în noi sub forma imaginilor pe care le înțelegem, până ce vom atinge, de fapt, o stare în care o putem percepe dincolo de toate aceste imagini, ca o unică Lumină generală. Aceasta se va întâmpla la finalul corecției.

Între timp, o descoperim în diferite atribute, în anumite acțiuni în interiorul nostru, ca și cum o inducție ne țintește și efectuăm acțiuni de dăruire pe care le numim dezvăluirea parțială a Creatorului.

Din kab.tv, ”Secretele Cărții Eterne”, 07.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: