Accelerand timpul spre eliberare

Din articolul lui Baal HaSulam „Ultima generatie”: Daca toate natiunile lumii sunt de acord cu asta, atunci nu ar mai fi razboaie in lume, nimeni nu se va ingriji de bunurile proprii ci de ale celorlalti.

Aceast mod de predare a echivalentei formelor este invatatura lui Messiah. Este spus „si sa facem din sabii pluguri si din lancii carlige pentru curatat copacii”.

Mesia este cea mai mare Lumina a Yechida care corecteaza totul cand coboara. Cand obtinem o dorinta puternica sa ajungem la corectarea finala (Gmar Tikkun), aceasta Lumina va aparea in toata maretia ei si va corecta toate dorintele.

Chiar Lumina mai slaba pe care o primim acum creaza conectarea intre noi si ne permite sa organizam o Conventie uriasa care este rezultatul ajutorului de Sus mai mult decat realizarea noastra.

Tot ceea ce vedem in jurul nostru, prietenii nostrii, lumea toata, este imaginea Creatorului care sta in fata noastra si ni se arata prin aceasta imagine. Chiar si acum, forta pe care o numim „Mesia” este deja aici; trage rasa umana din starea sa actuala inspre sfarsitul corectiei. Aceste precese sunt numite „munca in dureri a lui Mesia”, reprezinta revelatia puterii lui Mesia in lume, de la chiar prima stare in procesul „nasterii”.

Intr-un fel sau altul, trecand prin dureri si razboaie, sau pentru  cresterea intelegerii noastre si dorinta de a fi corectati, aceasta corectie trebuie completata pana in anul 6000 conform calendarului lumii. Acest termen este fixat de catre cei sase Sefirot ai lui Zeir Anpin (VAK) si este divizat in trei etape , fiecare de cate 2000 de ani, reflectand influenta lui Zeir Anpin in cele 3 lumi: Beria, Yetzira si Assiya. Totusi, suntem obligati sa ajungem la starea corectata.

De acum inainte, intram in era lui Mesia, si de acum inainte invatatura Cabalei este revelata. Asta ne da sansa sa fim corectati chiar acum decat sa continuam sa asteptam pana la sfarsitul perioadei care ne-a fost acordata.

Exilul din Egipt continua pentru inca 210 de ani in loc de cei 400 de ani determinati; similar acesteia, nu ar trebui sa asteptam pana cand calendarul va indica 6000 de ani. In spiritualitate, putem accelera timpul si aduce starea finala mai aproape astfel incat sa o putem implementa chiar acum. Inseamna ca „Isra-el” (cineva care vine direct spre Creator) „accelereaza” timpul si se misca inainte. De aceea putem deja (un fel de a spune) sa fim prezenti in timpul eliberarii, la sosirea lui Messiah; totul depinde de noi!

Pregatirea perioadei s-a terminat si genele informationale (Reshimot) ale stadiului final incep sa apara, aratand metoda pe care o folosesc: Stiinta Cabalei si Cartea Zohar, pe care le avem in mainile noastre.
Din partea a 3a a  Lectia zilnica de Cabala 11/7/10, Baal HaSulam “Ultima generatie”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: