Accelerarea care ne împiedică sau ne împinge înainte

Până în prezent, suntem în imposibilitatea de a juca jocul obișnuit printre Cabaliştii din trecut, care au fost mult peste Machsom. Spre deosebire de noi, ei pretindeau că nu sunt deloc preocupaţi în ceea ce priveşte dăruirea, întrucât erau deja în ea. Acționând astfel, aceştia şi-au oferit reciproc o șansă de a simți profunzimea dorinței înainte chiar ca aceasta să apară.

Pentru a urca la gradul următor, trebuie corectată partea suplimentară a dorinței care a fost deja revelată. La început, ea ne apare ca întuneric sau rău. La fiecare pas ni se arată prima dată o anume parte egoistă făcută de Creator. Apoi urmează a doua condiție: „Am creat Tora ca şi condiment pentru corecţie”.

În cazul în care o persoană cere corectarea, Lumina Înconjuratoare (Ohr Makif) coboară la ea de la gradul următor și o corectează, ca răspuns la Man-ul ei.

Dacă ascensiunea noastră este un rezultat al revelației de Sus a înclinației rele făcută de Creator, apoi, pentru a ne accelera avansarea, putem pretinde că spiritualitatea nu înseamnă nimic pentru noi. Dacă vom acționa în acest fel, fiecare dintre noi va avea o șansă de a depăși această desconsiderare. Se întâmplă aşa deoarece când primesc o astfel de întărire a inimii, vreau să mă eliberez de munca spirituală. Deci prietenii mei au inventat cu bună ştiinţă această condiţie internă pentru mine în scopul de a-mi accelera avansarea. Acesta este jocul pe care îl vom juca cu toţii după ce vom intra în spiritualitate.

Deocamdată, această stare este încă înaintea noastră. Noi nu jucăm acum „jocuri pentru adulţi”, ci, dimpotrivă, suntem inspiraţi şi avem spiritele înălţate. Eu joc în faţa prietenului meu ca şi când am ajuns deja la gradul superior. Îi demonstrez că totul este minunat, aşa că unde eşti tu? E ca și cum l-aș stimula pe prietenul meu să crească cât mai repede posibil.

Începătorii trebuie să fie foarte precauţi cu activităţile şi cuvintele lor în care nu se distinge scopul. Astfel, noi toți trebuie să ne inspirăm reciproc prin măreția scopului nostru spiritual. Noi nu lucrăm niciodată pentru forţa de a dărui intensificând opoziţia celorlaţi, ci mai degrabă împingându-i reciproc spre dăruire. De aceea, trebuie să fim foarte precauți și prin toate mijloacele să evităm să fim nechibzuiţi.

Toate activitățile şi conversaţiile noastre, precum şi jocurile pe care le jucăm cu noi înșine sau cu prietenii noştri (care sunt interne sau externe) trebuie să fie strict orientate spre scop. Asemeni copiilor care doresc să crească și să devină adulți,  nici noi nu ar trebui să ridicăm niciodată obstacole unii pentru alţii. Noi trebuie să ne împingem înainte reciproc prin acordarea unui exemplu bun.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de cabala 10/10/12, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: