Acel buton infam

În final, există doar o acţiune care depinde de noi şi cu ajutorul caruia ne putem exprima dorinţa noastră. Toate celelalte acţiuni nu funcţionează.

Să spunem ca eu sunt consumat de dorinta arzatoare de a face sau de a schimba ceva, pentru a îmi îmbunătății viaţa. Există mii de switch-uri în faţa mea pe perete. Continui sa împing butoanele în speranţa de a vedea unele schimbari, încerc să înţeleg dacă am pornit ceva, în timp ce pierd calea secventelor şi am pierdut locatia butoanelor …

Asa este în viaţa noastră: Ne-am dezorientat de numeroasele „butoane” pe care abia avem timp să le apăsam. „Relaxaţi-vă,” va sfatuiesc Cabalistii. „În acest fel, nu vei reuşi. Există doar un singur buton de care aveţi nevoie pentru a sa-l apasati pentru a va simti bine. Dacă apăsaţi oricare altul, va veti simti rau. ”

De ce sunt ele acolo, atunci? Ele sunt necesare, astfel încât în ​​timp ce facem încercări zadarnice, ne grăbesc sa gasim butonul corect. Această cale este considerată ca fiind „calea suferinţei.”

Dar există o altă cale, „calea Torei,” unde o persoană primeşte instrucţiuni: „Nu atingeţi alte butoane de pe perete pentru ca veti face lucrurile mai rele. La urma urmei, crezi ca ele lucreaza şi aşteapti rezultate bune. Timpul trece, în timp ce tu continui sa-ti investesti sperantele si aspiratiile nu în Creator, nu în singura forta care lucreaza în realitate. Cu alte cuvinte, servesti idoli. În plus, având aceleaşi aşteptări, rămâi în urma ritmului prestabilit al corecţiei. Ca rezultat, fiecare apăsare incorectă a butonului şi popasul care urmează, duce spre consecinţe negative. ”

Care este soluţia, atunci? Avem nevoie sa găsim butonul corect cât mai repede posibil. În articolul „Libertatea”, Baal HaSulam ne explică cum se face. Dacă continui sa revii la acelaşi buton, apăsându-l din ce in ce mai profund, reusesti sa deschizi sursa abundentei, care te corectează şi te îndeplineşte cu tot binele care există.

Aceasta este singurul buton care transformă întregul sistem, în timp ce toate celelalte nu sunt conectate la nimic. Prin apasarea lor, doar te chinui, în loc de a angaja singurul mecanism de care dispui. La fel de bine, inertia iti aduce in mod natural necazuri. Rotile dintate ale realitatii continuă să se rotească şi dacă nu contribui pozitiv la aceasta, sistemul aluneca automat până la negativ.

Acesta este motivul pentru care este necesar să găsesti butonul corect, printre toate celelalte şi sa te antrenezi sa-l apesi numai pe acesta, fara a face nici o eroare. Aceasta este ceea ce constituie munca noastra. Cine nu caută noroc? Aceasta este tot ceea ce inseamna „noroc”.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 4/29/2011, „Libertatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: