Aceste frumoase contradicţii

Baal HaSulam, „Înţelepciunea Cabala şi esenţa ei”: Cea mai mare minune a acestei înţelepciuni este integrarea în ea. Toate elementele vastei realităţi sunt incluse în ea până ce ajung într-un lucru – singurul Atotputernic – şi toate împreună.

Întreaga frumuseţe, bogăţia înţelegerii, realizarea şi sentimentul apar din combinarea detaliilor. Pe cont propriu, nimeni nu ne va da o adevărată sursă de inspiraţie. Este doar atunci când conectez lucrurile de la distanţă, opuse şi brusc, ele se completează mutual. Această compensare reciprocă a fenomenelor polare mă inspiră. Totul începe de la separare, ură, înstrăinare, o incapacitate totală de a coexista şi, brusc, văd că, compensarea este datorată faptului că nici o persoană nu este completă fără alta.

Toată lumea se adună, iar apoi, în funcţie de forţa de separare, simt forţa unităţii, forţa unicităţii.

Ruptura ne-a adus la divizare, împrăştiere, ură şi antagonism la diverse niveluri. Îl respingem pe celălalt, suntem gata să-l distrugem şi să-l ucidem şi este şi mai adevărat în lumea spirituală. Acolo, forţa liniilor din dreapta şi din stânga acţionează la o scară infinit mai mare şi, de fiecare dată, o persoană trebuie să construiască linia mediană pentru a strânge şi uni toate piesele împreună.

Aceasta aduce de 620 de ori mai multă Lumină pentru toate lumile şi aceasta aduce plăcere Creatorului.

Deci, pe de o parte, fiinţele create dezvăluie întunericul şi, pe de altă parte, ele ies din întuneric la lumină. Totuşi, este vorba de o lumină specială pentru că, ele o generează, descoperind un decalaj şi respingere, dezvăluind apoi, unitatea şi realizarea.

Asta nu exista înainte. Un lucru este Lumina care corectează fiinţele create şi un altul este scopul creaţiei. El se trezeşte doar la acela care simte tot acest proces. Prin urmare, este imposibil să atingi revelarea fără dorinţă, nevoie. Noi trebuie să mergem în toate detaliile percepţiei pentru a deschide toate uşile.

Acesta este miracolul care este inerent în înţelepciunea Cabala. Noi revelăm contradicţiile şi compensarea lor reciprocă. Este cel mai frumos cadou, pregătit pentru noi de Creator şi, în ceea ce ne priveşte, noi revelăm acest dar, îl recunoaştem, mulţumim Creatorului pentru el şi deci, îi aducem Lui mulţumire. Da, aparent El ne pune într-o pivniţă întunecată, dar, în acelaşi timp, acolo descoperim toată frumuseţea universului.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 26.11.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: