Acordati-va in reteaua spirituala

Intrebare: Am participat deja la un congres virtual de Kabbalah si am simtit unitatea. De ce trebuie sa parasesc confortul casei mele, a canapelei mele si de ce trebuie sa fac acest efort pentru a ma prezenta personal la Conventia Mondiala – Zohar,care va avea loc in New Yok la inceputului lui Mai?

Raspunsul meu: Este imposibil sa te unesti cu ceilalti, fara sa te ridici de pe canapea. Nu traim intr-o lume virtuala, ci intr-una materiala. De aceea, o persoana care vine la intalnirile noastre intelege cat de necesar este acest lucru pentru a avansa. O persoana care nu a parasit niciodata ecranul calculatorului este incapabil sa inteleaga ce inseamna sa te unesti cu alti oameni.

Exista o regula in stiinta Kabbalah: o radacina spirituala trebuie sa-si atinga ramura materiala. De aceea, trebuie sa implementam conectarea intre noi, atat in forma virtuala cat si in cea materiala. Aceasta este ceruta de lumea noastra. De aceea, daca o persoana nu vine niciodata la un Congres, nu participa cu adevarat. Doar i se pare ca este impreuna cu toti ceilalti, atunci cand se afla in fata ecranului calculatorului, dar in realitate este o iluzie.

O data pe saptamana tinem o adunare a prietenilor, virtuala si o data la fiecare jumatate de an, o adunare live unde de intalnim impreuna cu oamenii de pe un continent. Oamenii trebuie neaparat sa participe la aceste Conventii.

O persoana nu poate avansa fara a participa la un Congres si fara a receptiona o impresie (Reshimo) de la acesta. Conventia este locul unde unitatea cu ceilalti se reliefeaza si aceasta conectare ramane. Este ca si cum s-ar conecta la un incarcator electric si ar ramane conectat.

Nu facem acest lucru de unul singur. Marii nostri invatatori au practicat aceasta de secole si daca vrem sa dobandim acelasi lucru pe care l-au dobandit ei, trebuie sa le urmam exemplul.

Din Part. 3 a Daily Kabbalah Lesson 11.04.10, Exil si mantuire

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: