Actiunile conduc la iubire

Intrebare: Cum imi verific intentiile astfel incat sa nu ma mint si sa fac tot posibilul pentru avansarea mea?

Raspuns: Cand o persoana incepe dezvoltarea spirituala, are doar o intentie pentru ea insasi. Numai sub influenta Luminii Superioare invizibile incepe sa simta o schimbare in ea si intentia ei devine de dragul celorlalti. Pentru ca asta sa se intample, o persoana trebuie sa faca actiunile pe care este capabila sa le execute, adica 1) Sa se uneasca intr-un grup pana la punctul de a atinge starea de garantie reciproca, ca un singur om cu o singura inima si 2) Sa studieze Cabala impreuna.

Cabalistii ne sfatuiesc sa executam aceste doua actiuni. Asta se numeste o jumatate de shekel, pe care trebuie sa-l punem. Cealalta jumatate ne va fi data de Creator.

Trebuie sa investim, investim si investim in studii, unificare si diseminare. Mai intai, trebuie sa fie actiunea si nimeni nu poate sa contrazica daca s-a intamplat, sau nu. Este vazuta clar si este in puterea ta. Fa o lista a actiunilor tale (nu neaparat cele fizice) pe care le-ai facut, pe care le-ai transferat din dorinta la cel de aproape. Iti directionezi actiunile catre grup sau catre Creator. Intorcand actiunile catre ei, investesti in ei.

Este ca si cum ai adopta un copil si investesti in el, iar el devine mai aproape de  tine decat propriul copil. Nu investesti asa mult in propriul copil, pentru ca stii ca este o legatura naturala intre voi, oricum.  Totusi, investesti mai mult in copilul adoptat pentru ca iti este frica de faptul ca aceasta conexiune a ta nu este suficient de puternica. Doresti sa te conectezi la copil si el sa se conecteze la tine.

Astfel, copilul adoptat ne devine mai drag decat cel propriu. Deoarece, aici se afla teama ca nu este de fapt al meu si ca mai este ceva de adaugat sau de facut. Poate nu il tratez corect sau poate el nu ma trateaza ca pe tatal lui. Vedem cat de importanta este aceasta teama interioara, pentru a o folosi ca o fundatie pentru a revela iubirea.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 22.07.10, Articolul, Ridicati-va azi, cu Totii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed