Adaugand Bani la Dorinta

Intrebare: Ce inseamna ca Partzuf (sufletul) se usureaza? Dispare dorinta?

Raspuns: Usurarea Partzuf indica slabirea ecranului, nu a dorintei. Dorinta ca atare nu este luata niciodata in calcul. Prezenta sau absenta ecranului determina totul.

De aceea, noi luam in considerare numai ecranul. Cat despre dorinta, ea devine inclusa in actiune, atata timp cat este un ecran deasupra ei, pentru ca fara ecran dorinta este sub restrictie. Numai ecranul determina gradul de similaritate cu Creatorul. Defineste caracterul Partzuf-ului spiritual, magnitudinea sa si greutatea. Deci cand vorbim despre dorinta, ne referim la dorinta acoperita de ecran, nu o dorinta simpla.

In lumea noastra, o persoana de asemnea, evalueaza totul prin dorinta sa. Totusi, alti oameni nu sunt interesati de dorinta insasi ci mai degraba vor sa stie cat de mult dorinta poate fi realizata. Nu poti pur si simplu sa strigi, Vreau! Trebuie sa platesti si apoi primesti.

Cuvantul ebraic pentru bani (Kesef) vine de la cuvantul acoperamant sau ecran (Kisui). In acest fel, dorinta este evaluata conform ecranului.

Din partea a doua a  Lectiei zilnice de  Kabbalah 30.04.10, Prefata la Intelepciunea Kabbalah

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed