Adevarata placere vine din daruire

Creatorul doreste ca creatia sa fie asemenea Lui, sa fie la fel de eterna si de perfecta. Ca urmare, printr-o explozie, El implanteaza calitatea Sa de a darui in calitatea creatiei, de a primi. Datorita acestei razbateri in Lumea Superioara, ne nastem ca niste mici egoisti, in lumea noastra. Dar in decursul dezvoltarii noastre, in noi incepe sa fie dezvaluita calitatea daruirii.

Mai ales in generatia noastra, atunci cand noi, ca omenire, am atins cel mai mare egoism posibil, descoperim cat este de gaunos. De aceea sunt asa de multi oameni care sunt deprimati. Dar dintr-o data, exact in aceasta situatie, ca si cum ar fi o raza de Lumina intr-o imparatie intunecata, putem sa gasim intrarea in Lumea Superioara!

O dorinta noua ne trage undeva si ne insufla speranta. In generatia noastra, deja multi oameni simt aceasta adaugire la egoismul lor obisnuit, care s-a dezvoltat in noi de-a lungul multor milenii.

In generatiile anterioare, aceasta mica scanteie, numita „punctul din inima”, vlastarul unei intentii altruiste, era trezita numai in oamenii speciali, alesi, care deveneau kabalisti. Insa azi, milioane de oameni simt aceasta noua calitate care este trezita in ei. Ea ii impinge inainte si cere sa fie realizata. Inainte, eram impinsi inainte de egoism, dar acum, egoismul nu mai vede nimic dupa care sa merite sa alerge in aceasta lume.

Aceasta noua dorinta incepe cu intrebarea, „Care este sensul vietii mele?”. Simtim goliciunea si vedem ca e imposibil sa mai primim implinire egoista. Insa mai e si o alta latura a intrebarii, „Ce poate sa-mi dea placere?”. Realizarea sa opusa este, „Cui pot sa-i dau placere?”. In acest moment, persoana incepe sa simta o nevoie de a darui. Simte ca in asta poate sa gaseasca implinire adevarata!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed