Aducând lumea la armonie

Întrebare: Problema este că oamenii cred că ei deţin Pământul şi din dorinţa de a extrage din el cât mai mult posibil, îl distrug. Oamenii nu înţeleg că Pământul le-a fost dat numai pentru a fi folosit şi nu ca propietate personală. Asta duce umanitatea la război, fiecare încercând să cucerească mai multe teritorii şi resurse.

Cum se poate ca studiind înţelepciunea Cabala să se armonizeze diferitele opinii pe care le au oamenii şi să îi facem să înţeleagă faptul că folosind pământul în egoist, în primul rând îşi fac lor rău?

Răspuns: Se poate realiza numai atunci când se va vedea cealaltă faţă a goblenului! Dacă nu învăţăm să vedem această lume ca transparentă şi să detectăm forţele ce lucrează în realitatea înconjurătoare, nu ne vom schimba. Egoul nostru poate fi spart numai dacă vede clar că acţiunile sale îi aduc durere: “O să mă doară.”

Trebuie să ajungem la o stare unde descoperim că natura este integrală. Atunci nu voi putea să fac rău deoarece văzând că fac asta, o să îmi fac rău singur. Aceasta este singura cale! Nu este o altă posibilitate. Oamenii nu vor învăţa în nici un alt mod.

Dar, putem descoperi acest fel de conexiune reciprocă lucrând într-un mediu, încercând să ne conectăm şi să ne unim, şi încercând să ne ridicăm deasupra egourilor noastre. Apoi o sa ajungem să simţim cât de dificil este şi vom începe să ne examinăm, natura noastră, şi toate propietăţile egoiste; judecăm cum suntem sau nu în stare să ne unim cu ceilalţi împotriva dorinţei noastre şi să îi ridicăm în ochii noştri.

Aceasta este o muncă psihologică colosală, care continuă până ce ajungem să descoperim forţele interioare. În esenţă, apare când descoperim forţa generală, puterea de unitate, care ne transformă pe fiecare.

Totuşi, nu avem de ales. Azi, umanitatea se găseşte într-o stare foarte primejdioasă. Putem vedea clar că încă 10 – 15 ani se vor epuiza toate resursele de energie ale lumii. Producţia principalelor surse de energie, precum petrol, gaz, cărbune şi apă se diminuează accelerat. Trebuie sa ajungem la echilibru cu natura.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: