Aducerea Mai Aproape A Lumilor

Temeiul invataturilor Cabaliste isi au originea in cartea lui Avram Sefer Yetzira (Cartea Creatiei), in care a explicat principiile de baza ale structurii sistemului superior care guverneaza intreaga lume. Acest sistem este numit “lumea superioara.” In relatie cu aceasta, lumea noastra este numita “lumea inferioara” Noi trebuie sa cunoastem strunctura sistemului superior pentru ca ne aflam sb constanta sa guvernare.

Guvernarea superioara de imparte in particular si general. Cea particulara ne afectaza pe fiecare dintre noi, si cea generala ne influienteaza pe toti simultan.

Ne aflam sub influenta fortelor care se schimba in mod constant in conformitate cu programul lor specific. Destinul nostru depinde de ele. Insa, avem capacitatea de a influenta aceste forte, si astfel sa ne influientam destinul.

Cabala spune ca noi practic nu am influenta nimic in lumea noastra. Lumea noastra este rezultatul fortelor care coboara din lumea superioara. Insa, interactiunea noastra cu aceste forte, reactia noastra la ele, schimba efectul lor asupra noastra- noi si aceste forte interactionam reciproc.

Daca intelegem esenta acestei interactiuni, vom fi capabili sa controlam in mod constient influienta lumii superioare asupra lumii noastre. De fapt, acesta este scopul Cabalei: Este motivul de care avem atata nevoie in prezent cand lumea suprioara continua sa se apropie din ce in ce mai mult de noi.

Noi simtim foarte clar ca se apropie pentru ca nu mai putem continua sa actionam egoist, asa cum am facut pe parcursul a mii de ani in evolutia noastra. Astazi nu mai suntem capabili sa controlam lumea noastra deoarece lumea superioara continua sa se apropie, si noi nu stim cum sa o influientam.

Sa speram ca in final, studiile noastre ne vor da aceasta capacitate. In afara de imbunatatirea vietii si securitatii noastre, vom fi capabili sa adaugam o caracteristica noua si foarte speciala: nu doar o existenta confortabila in aceasta lume, ci si perceptia sistemului superior, intrarea in el, si existenta la nivelul sau.
Din Seria Lectia Virtuala de Duminica  9/4/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: