Aflandu-l pe Aaron si pe fiii sai, in interiorul meu

Zohar: Fiii lui Aaron s-au imbatat cu vin. Cine i-a lasat sa bea vin? E posibil ca ei sa fi fost suficient de desantati incat sa se imbete cu vin?

Desigur, ei s-au imbatat cu vin, asa cum e descris de versetul “Au adus Creatorului un foc strain”. Asta inseamna ca nu puteau suporta Lumina pe care trebuiau s-o accepte de dragul daruirii.

Dar un verset diferit spune, “Si aceasta era pentru a se ascunde de sotia altuia.“ Totusi, ele inseamna acelasi lucru.

Trebuie sa ne amintim ca totul se intampla inauntrul unei persoane. Aaron reprezinta calitatea Hesed (mila) care se dezvolta prin depasirea dorintei egoiste, necorectata inca. Totusi, aceasta dorinta e trezita doar in persoana care doreste sa studieze Kabbalah.

Cand o corectam, ne ridicam toate dorintele si atingem astfel o asemanare mai mare cu Creatorul. Fiii lui Aaron reprezinta dezvoltarea subsidiara acestei calitati, care depinde la randul ei de depasirea egoismului propriu.

Vinul reprezinta Lumina Hochma. A bea vin si a te imbata inseamna sa atragi Lumina Hochma de Sus in jos (in mod egoist) in loc sa accepti directia inversa, de jos in Sus, in punctul din mijloc, Lumina Hasadim.

Noi trebuie sa “traducem” tot ce e descris, in limba calitatilor noastre interioare. Cum ne putem corecta si obtine calitatea daruirii deasupra dorintei egoiste, care creste in continuu? Cum putem sa ne ridicam tot mai mult la daruire apropiindu-ne de Creator?

Citind, cercetam inauntrul nostru; trebuie sa incercam sa gasim fenomenele si calitatile din lumea noastra interioara marunta, care sunt descrise de fiecare cuvant pe care il citim. In fond, fiecare persoana e un mic univers.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: