Agaţă-te de sursă

Contactul cu învăţătorul şi grupul, furnizează de fiecare dată o oportunitate de a discerne relaţiile mele cu Creatorul. Cu grupul, tu lucrezi direct dar când vine vorba de învăţător, trebuie să creşti în ochii tăi importanţa cuvintelor şi mesjelor lui. Altfel, nu vei putea rămâne pe drum.Ceea ce contează nu este numai analiza teoretică şi şi realizarea practică care, până acum, a fost ţinută în spate cu încetinitorul.

Pe lângă asta, un student trebuie să fie atenţionat împotriva desconsiderării grupului şi a învăţătorului. De fapt, cu siguranţă acest lucru îl îndepărtează de oportunitatea de a avansa şi îl aruncă înapoi cu anii. Mă simt foarte trist când sunt martor la asemenea cazuri.

Să-i desconsideri pe ceilalţi este de fapt natural dar atunci când o persoană nu rezistă acestui sentiment, este o mare problemă. Aici se găseşte oportunitatea  pentru o auto-analiză, deoarece măsura dispreţului faţă de învăţător şi grup este măsură dispreţului faţă de Creator. Singura diferenţă este că, în cazul Creatorului, acesta este ascuns.

Dacă o persoană nu luptă cu atitudinea sa dispreţuitoare şi nu o depăşeşte, este indirect dat înapoi într-o asemenea măsură încât este trist să îl mai vezi aici. De fapt, ea crede că avansează, cu toate că, fără grup, va realiza curând că s-a îndepărtat de cale. Apoi, ea va fi capabilă să recunoască ce i se întâmplă şi să descopere sursa.

Dispreţul este lucrul cel mai rău care se întâmplă. Îmi pare rău pentru cei care se îndepărtează de drum datorită lui.

Suntem interconectaţi în asemenea fel încât toată abundenţa ajunge la voi prin mine. Aceasta este structura lumii spirituale: Eu primesc de la învăţător şi tu primeşti de la mine.

Nu trebuie să ne permitem să dispreţuim sursa. Din contra, trebuie să ne agăţăm de ea mai strâns, din tot sufletul şi inima noastră. Spun asta doar pentru că altfel nu vom atinge ceea ce ne dorim. Pentru asta, este nevoie de muncă reciprocă şi de o unitate crescută.

Asta va deveni din ce în ce mai evident. În anii trecuţi, nu eram atât de puternic legaţi împreuna şi nu am realizat că trebuie să ne legăm în suflete. Totuşi, condiţiile prezente ne forţează să facem mai mult. Aşa cum era de aşteptat, vor apărea probleme, răceala, aroganţa. Trebuie să lucrăm şi să ne ridicăm deasupra acestor lucruri.

Din lecţia zilnică de Cabala 11/19/10, “Toţi cei care suferă pentru public”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: