Ai grijă de barca noastra comuna

Creatorul este ascuns; proprietatea de a darui este ascunsa, viitorul este ascuns, iar eu nu îl pot vedea cu viziunea mea egoista. Nici o proprietate spirituală nu poate deveni dezvăluita în egoismul meu actual şi nu am nici posibilitatea de a influenţa expunerea sa, ci sa lucrez cu mediul. Într-adevăr, descopar reticenţa mea şi incapacitatea de a ma uni în mod special acolo. Sunt gata pentru orice, dar nu pentru acest lucru!

Aceasta se numeşte „revelaţia răului”, obstacolele care provin de la Faraon şi dacă noi nu le depăşim împreună, ele ne vor îngropa sub ele. Toate aceste crime şi certuri care au avut loc în Egipt şi apoi în deşert, luptele unora cu altii şi cu Creatorul, toate acestea sunt cerinte pentru unele împliniri, pentru plata acolo unde trebuie să te gândeşti doar la daruire si nu la tine insuti.

Imediat ce te gandesti la propriul beneficiul, este o crimă. Chiar dacă nu primesti nimic, chiar anticiparea unei răsplati pentru daruirea ta este un păcat. Cineva trebuie să depună eforturi pentru ca această aspiraţie să fie unilaterala şi sa se asigure că această unilateralitate se intensifică în mod constant. Într-adevăr, a doua oara tensiunea slăbeşte, cererea cuiva apare in mod natural. Din acest motiv, avem nevoie de sprijinul mediului şi de garantia reciprocă.

Ce mă ajută să nu fac o gaură în barca noastră comună, sa nu mă gândesc la mine, ci numai la mediu, numai la viitoarea noasta corabie? Doar sprijinul prietenilor. Şi asta pentru că eu sunt sub influenţa lor, ei imi detin inima şi mintea şi devin mai importanti pentru mine decât eu însumi. Mediul trebuie să-mi impartaseasca o astfel de atitudine.

Acest lucru imi va permite sa ma detasez de gândurile egoiste şi sa-mi comut intreaga atenţie, toate sentimentele şi mintea mea spre exterior, ca o mamă ale cărei întregi dorinţe, inima si sentimente sunt pentru copilul ei. Dacă aş începe sa simt acest fel, înseamnă am primit proprietatea de a darui.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 3/21/2011 in Pregătirea pentru Conventia WE!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed