Ai văzut cele şapte ceruri în cer?

Cabala îşi derivă toate definiţiile din creaţia originală, voinţa de a primi placere, care stă împotriva Lumina şi trebuie să devină identică cu acesta. De aceea noi ar trebui să evaluăm dorinţa noastră numai în raport cu lumina şi cu experientele noastre actuale.

Omul a aranjat un întreg sistem de criterii de bine şi rău, placut sau neplacut, pe care le mănuieşte. Şi acum citeşti un text cabalistic care implică ceva total diferit, dar nu doreşti să pătrunzi sensul său real. Doreşti să-l întorci astfel încât acesta să servească ego-ului tău.

Citim scrierile Cabaliştilor şi credem că le putem înţelege cu ajutorul perceptiei noastre prezente, ca şi cum se potriveste definiţiilor din prezent  de bine şi rău, dăruire şi primire, sus şi jos, corupţie şi corecţie. Dar de fapt, noi nu ştim absolut nimic în ceea ce priveşte adevăratul lor înţeles.

Cartea spune această lume, şi eu cred că asta înseamnă lumea în care eu trăiesc în prezent. Dar, stai, mai întâi trebuie să te îmbraci în autor şi să citeşti cu ochii lui! De exemplu, în cartea Beit Shaar HaKavanot (Poarta intenţiilor), Baal HaSulam scrie: Şi cele şapte ceruri pe care le vedem în această lume … Unde ai văzut şapte ceruri aici?

Cu alte cuvinte, trebuie să înţelegem că se discută sensurilor spirituale opuse înţelegerii noastre actuale. Şi până când vom intra în lumea spirituală, nu le vom înţelege; cu toate acestea, trebuie să ne străduim pentru a deveni într-un fel mai familiarizaţi cu ele.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 12/23/10, “Pacea în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: