Ajuta-ma sa inteleg ce vreau

Intrebare: Ce disernamant ar trebui sa cer de la grup?

Raspuns: Trebuie sa discern ce este daruirea, deoarece nu am nicio idee despre ea inca, si este ascunca in conexiunea cu prietenii. Trebuie sa facem eforturi impreuna pentru a gasi daruirea intre noi. Nu este in alta parte, in nori, ci chiar aici pe pamant (Aretz), in dorinta noastra (Ratzon).

Trebuie sa intoarcem acest pamant sau dorinta, in pamantul Israel (Eretz Isra-El, Iashar -KeEl), astfel incat dorinta care se releva in conexiunea noastra sa fie atat de corecta, puternica si discernuta, incat noi vom revela primul Nume Sfant, prima revelatie a Creatorului. Aceasta trebuie sa fie aspiratia noastra.

Aceste discernaminte trebuie facute in mod colectiv si colaborativ, nu individual. Acest tip de discernamant este facut de grup, in functie de cat de mult isi doreste toata lumea sa se intample. Din toatea aceste dorinte noi construim o dorinta puternica pentru a identifica ce este daruirea, pe care dorim sa o obtinem si in ce forma ar trebui sa se reveleze. Aceasta se intampla in interiorul conexiunii dintre noi. Singura intrebare care ramane este: Cat de dispusi suntem ca se ne unim ca un singur om cu o singura inima pentru a obtine scopul, pentru a obtine aceasta dorinta?

Toata munca noastra este pentru a forma nevoia interioara de a primi Tora, asistenta de Sus, Lumina care Reforemeaza. Asta este ceea ce au primit oamenii pe Muntele Sinai – capacitatea de a folosi ajutorul Luminii Superioare. Ca rezultat, ei au experimentat variate obstacole si greseli (pacate), revelarea raului, care este vasul pentru revelarea numelor Creatorului.

Dorintele sparte care au nevoie de corectie sunt constant relevate in noi si, in interiorul lor, noi descoperim Numele Sfant al Creatorului, calitatea daruirii. Pana cand revelam aceasta calitate, totusi, descoperim opusul ei, calitatea egoista a primirii. Cu alte cuvinte, trebuie sa trecem de la ura la unitate si altruism.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 11.08.10, Trebuie sa discerni intotdeauna intre Tora si Munca

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: