Alegând o altă ţintă

Principalul articol al metodei Cabala este Nu există nimeni în afară de EL. Acest articol este acordul fin al punctului nostru din inimă, aspiraţia noastră de a descoperi natura, armonia ei înaltă şi eternă, integralitatea, globalitatea în care totul este interconectat şi reprezintă o imagine generală întreagă.

În mod obişnuit, în lumea noastră, nu putem aduna totul în egoismul nostru individual. Am spart natura in arii vaste ale a ştiinţei (sunt 184 de ştiinţe). Acestea nu există în natură. Pur şi simplu nu putem învăţa totul dintr-odată. Am împărţit natura în multe „felii” şi studiem biologia, zoologia, geologia, astronomia, etc.

Individualitatea noastră, egoismul nostru, este foarte îngust, aşa încât poate absorbi numai ceva concret, dar nu poate percepe natura ca un întreg, holistic. De aceea nu putem simţii această imagine generală şi forţa integrală în mod egoist, prin simţurile noastre corporale. Nu o simţim; nu intră în organele noastre de simţ.

Pentru a face asta avem nevoie de un nou organ de simţ care va include, desigur, pe toate celelalte, dar va avea şi abilitatea de a experimenta absolut totul dintr-o dată şi împreună, ca un singur întreg. Aşa trebuie să ne acordăm. Asta este, în loc de a ne uita în stânga, în dreapta, jos, sus, conform unor coordonate precise, direcţionându-ne egoismul la un fenomen specific, noi, din contra, îndepărtăm întreaga atenţie, întregul egoism, şi încercăm să vedem natura aşa cum este. Asta este esenţa.

Există pentru asata un grup şi o metodă specială. Acordându-ne în acest fel, începem deodată să simţim că prin îndepărtarea atenţiei egoiste de la lume, începem să o vedem simplu, deschis, nu dorind să luăm totul de la ea. Nu ne limităm la corpurile noastre, cele cinci simţuri, înţelegerea şi abilităţile limitate ale percepţie a tot ceea ce există în natură. Apoi, începem să simţim că, într-adevăr, suntem înconjuraţi de o mare forţă – generală, eternă şi perfectă, care se numeşte natură, sau Creator.

Nu are nimic de a face cu religia, credinţele sau misticismul. Este numai o metodă care ajută o persoană să se ridice deasupra atitudinii sale înguste faţă de lume şi să o priveasă fără limitări de timp, spaţiu şi mişcare, asta este, îi arată cum să treacă de zona naturii noastre.

Pentru a obţine asta, încercăm să ne organizăm în grupuri, unde ajutorul reciproc dintre prieteni ne dă oportunitatea de a ieşi din noi înşine şi a începe să simţim ceva în afara corpului, ca şi cum nu aş fi în corp.

Din Lecţia 3 de la  Congresul Vilnius 3/24/12, Lesson 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: